Elérhetőségek
winter tree winter tree winter tree winter tree
0 0 Ft Kosár A kosár üres

Asztali fűrészek

Az asztali fűrészek nagy teljesítményű eszközök, amelyek lehetővé teszik az anyagok pontos és jó minőségű vágását. Nem csak a professzionális asztalosok felszerelésében találhatók meg, hanem széles körben használják az otthoni műhelyekben is. Méretüknek köszönhetően ideálisak fűtési fa feldolgozására.

Az asztali fűrész univerzális eszköz különféle anyagok vágására, leggyakrabban fához használják, de megfelelő pengével burkolatot, betont vagy szegélyt is vághatunk. Bár ezek az anyagok sarokcsiszolóval is vághatók, az asztali fűrész gyorsabb munkát, jobb vágási minőséget, kevesebb port és nagyobb vágást biztosít.

Az asztali fűrész jellemzője egy kiterjedt munkaasztal is , amely megkönnyíti a vágott anyag kezelését. A vezetőkkel ellátott sínek zökkenőmentes mozgást biztosítanak. Másrészt ennek a robusztus kialakításnak nagy súlya van, és sok helyet igényel.

A fűrész kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy milyen célt szolgál majd, hiszen nem csak a méret, hanem a fűrészlap átmérője, vágási mélysége, fordulatszáma, súlya és teljesítménye is változik.

Második

Az asztali fűrészek közé tartoznak a hagyományos körfűrészek, más néven körfűrészek és a kisebb asztali fűrészek. Az asztali fűrész univerzális eszköz fa, fém és csempe vágására.

stolní pila

Körfűrészek

A körfűrészek olyan nagy fűrészek, amelyek lehetővé teszik a nagy fűrészlapokkal történő vágást. A körfűrész alatt olyan kézzel készített fűrészeket képzelhetünk el, amelyeket elsősorban tűzifa vágására használnak. A márkás gyártók professzionális asztali fűrészei olyan szakembereknek is készültek, akik különféle területeken használják őket precíz és gyors vágásokhoz.

A körfűrészeknek különböző típusú motorjai lehetnek. Választhat 230 V-os vagy 400 V-os motoros fűrészt.

230 V-os fűrész - Ez a fűrész szabványos aljzatba csatlakozik, de erős megszakítót igényel a problémamentes indítás érdekében. A fűrészhez 16 A-es biztosíték szükséges.

400 V-os fűrész – A háromfázisú motorral szerelt fűrészek erősebbek. A fűrészt 400 V/50 Hz-es hálózatra kell csatlakoztatni, túlfeszültség, alacsony feszültség és túláram védelem és RCD szükséges. A tápkábelnek 5 vezetékkel kell rendelkeznie. Merülő fűrészek A merülőfűrész a kézi körfűrész, más néven mafl továbbfejlesztett változata. A merülőfűrésznek nincs alsó lengő burkolata, ami megzavarhatja a munkát. A vágótárcsa meghosszabbítását úgynevezett merítéssel oldják meg, innen a név.

Körfűrészek

Kicsi, praktikus fűrész, mely kézben tartható vagy a munkapadra rögzíthető. A körfűrészek egyes modelljéhez kisebb, stabil munkaasztal is vásárolható.

A lemez átmérője

Az asztali fűrész kiválasztását befolyásoló fontos paraméter a vágótárcsa mérete vagy átmérője. Alapszabály, hogy minél nagyobb a penge, annál mélyebb vágásokat végezhet. A maximális fogásmélység 90°-os vágásnál van feltüntetve, ha az anyagot vízszintesen fektetik az asztalra.

Asztali fűrészeknél az általános pengeméret 250-500 mm. Vannak azonban a piacon speciális tárcsaméretek is, például 1000 mm átmérőig, amelyek akár 420 mm-es mélységig is lehetővé teszik a vágást. Ügyeljen azonban arra, hogy a vágási pontosság csökken, ha ezeket a nagy tárcsákat használja.

A 350 átmérőjű tárcsa körülbelül 110 mm-es mélységű vágást tesz lehetővé. Az 500 mm átmérőjű tárcsa körülbelül 195 mm-es mélységű vágást tesz lehetővé. A tárcsa maximális átmérője mellett érdemes a tengely vagy furat átmérőjét is figyelni. A fűrészlapot a tengelyre kell helyezni. Az asztali fűrészeknél a leggyakrabban használt pengeméret a 300 mm átmérőjű, amely 25,4 mm átmérőjű tengelyre van felszerelve.

Forgási frekvencia

A forgási sebesség arányos a vágókorong méretével. Például egy 250 mm átmérőjű fűrészlap akár 5000 fordulat/perc sebességet is elérhet. Ezzel szemben egy 500 mm átmérőjű tárcsánál a fordulatszám általában 2500 fordulat/perc körül van.

Kapacitás

Ez a paraméter kulcsfontosságú, és nem szabad alábecsülni. Egy gyengébb motor túlterhelése drasztikusan csökkentheti annak élettartamát. Választáskor választhat egy- vagy háromfázisú motoros fűrészt. Az egyfázisú motorok teljesítménye eléri a 2200 W-ot, míg a háromfázisú motorok akár 2700 W-ot is.

A kisebb asztali fűrészek teljesítménye általában 600 W körüli. A legalább 1000 W teljesítményű asztali fűrész kiváló minőségnek számít. Gyakoribb otthoni használatra érdemes legalább 2000 W-os fűrészt választani. A nagyobb asztali fűrészek teljesítménye 4-5000 W tartományban van, és alkalmasak alkalmi, kevésbé megerőltető munkákra. A legerősebb fűrészek akár 6000 W-ot is elérhetnek.

stolní pila

Vágó penge

A megfelelő vágókorong kiválasztásával különböző típusú anyagokat vághat. A lemezek különböző anyagokból készülnek, és a gyártási anyaguk határozza meg, hogy mely anyagokat tudja majd feldolgozni a lemezzel.

Foganyag

A tárcsák fogai gyakran SK cementált keményfémből készülnek, ami hosszú pengeélettartamot és kiváló vágási minőséget biztosít. További előnye a megfizethető ára. A jobb minőségű pengék keményfém fogakkal rendelkeznek, és lehetőség van HSS gyorsacélból készült pengék beszerzésére is.

Vastagság

A fűrészlap vastagsága a vágás sebességét és minőségét egyaránt befolyásolja. Itt a vékonyabb penge gyorsabb és jobb vágást jelent. A túl vékony lemez azonban hajlamos jobban vibrálni, meghajolni és gyorsan felmelegszik. A fűrészlapok vastagsága általában 1,5-3,5 mm között változik. Vékony pengéket gyakran használnak akkumulátoros fűrészekhez .

Fogak száma

Itt igaz, hogy a több fogú penge jobb minőségű, de lassabb vágást ad. Azok számára, akik a gyorsabb vágást részesítik előnyben, mint a minőséget, a kevesebb fogú pengét részesítik előnyben.

Tömör fa hosszirányú vágása - a pengének kevesebb foga kell legyen a hatékony fűrészpor eltávolításhoz Tömör fa keresztirányú vágása - több fogú penge Vágódeszka anyaga DTD, laminált - tiszta vágás sorja nélkül nagy számú fogú pengével Forma A fűrészlapokon különböző formájú fogak találhatók:

Váltófogak - faanyagok pontos és gyors vágásához

Csőforma - laminátum pontos és gyors vágásához és DTD Trapéz forma - műanyagok és kompozit anyagok vágásához.

Döntés

A fogak két fő hajlásszögét különböztetjük meg:

Pozitív lejtés - tömör fa vágásához

Negatív lejtés - laminált és színesfémek vágásához

Lehetőségek

Sima menet

A vágás minősége az utazás minőségétől is függ. A nem megfelelő út gyorsan elhasználódhat, ami befolyásolhatja a vágás pontosságát. A nagy szilárdságú gumiból készült önvezető kerekek a csúcsminőségűek. Ezek hosszú élettartamot és sima futást biztosítanak Önnek.

Lemezcsere módszer

Azok számára, akik különféle anyagok vágására tervezik az asztali fűrészt, ezért gyakran kell cserélniük a pengét. Minden gyártó kissé eltérő lemezkioldó rendszert kínál, és mindenki mást szerethet. Ezért lehetetlen egyértelműen meghatározni, hogy melyik a legjobb. Azonban minden gyártónak fel kell ajánlania a lemez biztonságos lezárásának lehetőségét.

Hűtés

Ha gyémántpengével dolgozik, a fűrészt rendszeresen hűteni kell. Ezért fontos megtudni, hogy milyen hűtőrendszert alkalmaznak. A közvetlenül a munkalap alá helyezett szivattyú hatékony megoldásnak tekinthető. Ez az elhelyezés biztosítja az állandó hűtést, gyorsabbá és kevésbé porosodva a vágást.

Szállító kerekek

Az asztali fűrészek általában nehezek, így a szállítókerekek megkönnyítik a kezelést.

Lézeres vonalzó

Egyes fűrészek lézeres vonalzóval vannak felszerelve a maximális vágási pontosság érdekében.

Világítás

Az optimálisnál gyengébb munkakörülmények között a LED-es világítás hasznos lehet.

kiegészítők

Az asztali fűrész kiválasztásakor fontos figyelembe venni a kiegészítők lehetőségeit is. Az alapvetőek közé tartozik az oldal- és szögvonalzó. Sok fűrész lehetővé teszi az elszívó csatlakoztatását. Egyes fűrészek adagolót tartalmaznak, amely külön is megvásárolható.

A fűrészburkolat garantálja a biztonságot, és minden fűrész részét kell képeznie. A fogantyúk megkönnyítik a mozgást. Az egyéb tartozékok közé tartozhat egy szűkítő gyűrű vagy fúró a kis darabok vágásához.

stolní pila

Kérdések és válaszok

Mit lehet elérni egy asztali fűrésszel?

A jó minőségű asztali fűrésznek szögben kell vágnia. Ezt úgy érhetjük el, hogy a vágófejet a pengével megdöntjük, majd rögzítjük. Ily módon 45°-os szögben lehet vágni. A maximális fogásmélység azonban nem érhető el, ha az asztal meg van döntve. A fényűzőbb fűrészmodellek vonalzóval is fel vannak szerelve.

Hogyan kell ápolni a fűrészt?

A fűrésznél fontos odafigyelni a keringtető szivattyúra, amely gyémántpengével, jellemzően csempék és egyéb betonanyagok vágásakor biztosítja a szükséges hűtést.

Annak érdekében, hogy a szivattyú a lehető leghosszabb élettartamú legyen, a vágás során rendszeresen kell vizet önteni. A munka befejezése után a fürdőt rendszeresen meg kell tisztítani a finom portól, amely eltömítheti a szivattyú rácsát. Az egész fűrészt rendszeresen meg kell tisztítani a finom portól.

Milyen szögben lehet vágni?

Mindegyik fűrész lehetővé teszi, hogy 90 ° -os szögben vágjon. A legtöbb fűrész 45°-os szögben is képes vágni. A professzionális modellek akár 60 és 75°-os szögben is vághatnak.

Szerző: Simon Křižák

SK
Már vásároltam
Új ügyfél vagyok
Elfelejtettem a jelszómat

A Stroje a vybavení s.r.o., mint személyes adatok kezelője, ezen a weboldalon a weboldal működéséhez szükséges cookie-kat kezel, elemzési célokra és az Ön hozzájárulása esetén, a célzott reklámokhoz. TÖBB INFORMÁCIÓ

Načítam zboží...
Načítám PPL ParcelShop...