Elérhetőségek
winter tree winter tree winter tree winter tree
0 0 Ft Kosár A kosár üres

Fogószekrény - Hogyan válasszunk fogószekrényt?

Alapvető felszerelés a barkácsműhelyben - feszítővasak a biztos fogásért

Afogók minden barkácsműhely elengedhetetlen felszerelései. Minden ezermester gyakran kerül olyan helyzetbe, amikor valamit határozottan és pontosan kell rögzítenie. A fogószerszám nélkülözhetetlen eszközzé válik, amely egy robusztus testből és két pofából áll. Az egyik pofa rögzített, míg a másik a kívánt távolságra mozgatható.

A legtöbb feszítőbilincs hengeres előtolással rendelkezik, de gyakorlati célokból gyakran a négyszögletes előtolású feszítőbilincseket részesítik előnyben. A lapos fenék jobb és stabilabb fogást biztosít a különböző anyagokon.

A piacon többféle típusú feszítővas létezik, de az általános műhely számára leggyakrabban lakatosfeszítővasakat vásárolnak, amelyek különböző méretekben kaphatók. A csáklya fő elemei a pofák, amelyek mérete és a lehetséges nyitási tartományok között változnak. Ugyanakkor kiválaszthatja a kívánt rögzítési módot.

 

1) A legkeresettebb és legjobban értékelt feszítővasak a piacon

Elhoztuk Önnek a legjobb és legkelendőbb feszítővasak listáját, amelyek a legmagasabb értékelést kapták az elégedett vásárlóktól.

1. York 125 Standard: Ez a csáklya a minőségének és megbízhatóságának köszönhetően egyértelműen vezető szerepet tölt be. A kiváló felhasználói értékeléseknek köszönhetően ideális választás a legkülönbözőbb kézműves munkákhoz.

2. Extol prémium 125 mm: Ez az Extol által gyártott csáklya lenyűgözte a felhasználókat teljesítményével és pontosságával. Minőségi anyagával és professzionális kialakításával megfelel az igényes követelményeknek.

3. Extol Craft Carpenter - Standard 200x50 mm: Az Extol Craft csáklya praktikus kialakításának és teljesítményének köszönhetően az egyik legnépszerűbb választás. Széles befogási tartományával ideális a legkülönbözőbb projektekhez.


2. Különböző típusú feszítőbilincsek az Ön egyedi igényei szerint

A piacon többféle típusú feszítőbilincs is kapható, amelyek kialakításukban és használatukban különböznek egymástól. A megfelelő típus kiválasztása fogószerszámok attól függ, hogy milyen célra van rá szüksége.

Lakatos feszítőbilincsek: Ezek a feszítőbilincsek ideálisak fémtárgyak rögzítésére, és öntöttvasból készülnek. Robusztusak és cserélhető pofákkal rendelkeznek. Ezenkívül a pofákra puhább anyagból készült védőkarok is rögzíthetők, így még a kényesebb anyagok is biztonságosan rögzíthetők. A lakatosfogókat gyakran használják a darabgyártásban, ahol a nagy pontosság nem elsődleges szempont.

Modellfeszítőszegek: Ezek a feszítőszegek általában alumíniumból vagy cinkből készülnek, ami könnyűvé és kevésbé robosztussá teszi őket. A modellfogók egy testből és egy alapból állnak, amelyeket egy gömbcsukló kötés köt össze, amely minden irányban lehetővé teszi az elfordulást. Ezt a rugalmasságot a részletes modellezési munka során értékelik.

Asztalosipari feszítőbilincsek: ezeket a feszítőbilincseket fa rögzítésére tervezték, és minden asztalosműhely nélkülözhetetlen részei. A feszítővasak mellett gyakran használnak asztalosfogókat is, hogy további rögzítési lehetőségeket biztosítsanak.

Gépi feszítővasak: A gépi feszítővasak olyan anyagok rögzítésére alkalmasak, amelyeket csiszolással vagy marással tovább megmunkálnak. Ezek a feszítőszékek nagy befogási felülettel rendelkeznek, és a gép munkalapjára szerelhetők. Robusztusak, és némelyikük akár 3 tengelyen is foroghat. Egyes gépi feszítőszékek speciális rögzítő rendszerrel rendelkeznek, amely megakadályozza, hogy az anyag a munka során elmozduljon. A tárcsás vezérléssel ellátott precíziós gépi feszítőszerszámok alkalmasak sorozatgyártásra, ahol fontos a nagy pontosság.

Válassza ki az igényeinek megfelelő típusú feszítőbilincset, és biztosítsa a minőségi és precíz rögzítést projektjeihez.3) A különféle csővágóállkapcsok sokfélesége

A bakok mérete és nyitási tartománya kulcsfontosságú tényező a feszítővasak kiválasztásakor. Általános szabály, hogy minél nagyobbak a pofák, annál nagyobb nyitási tartományt érhet el. A kisebb feszítőbilincsek nyitási tartománya általában 6 cm körüli, míg a nagyobb feszítőbilincseké akár 15 cm is lehet. Ha nagyobb méretű termékeket kell befeszítenie, akkor inkább nagyobb méretű, elegendő befogóteret biztosító feszítővasakat ajánlott választani.

A feszítővasak pofái általában acélból készülnek, és gyakran kis bevágásokkal rendelkeznek a biztos fogás érdekében. Ha törékenyebb anyagokkal fog dolgozni, amelyeket ezek a bemélyedések károsíthatnak, célszerű olyan feszítővasakat választani, amelyek lehetővé teszik különböző típusú pofák használatát, vagy védőburkolattal vannak ellátva.

 

4) Különböző rögzítési módszerek

Vices kétféleképpen rögzíthetők a munkapadhoz - szorítóval vagy csavarral. A biztonság és a praktikum szempontjából ajánlott a stabil csavaros rögzítést választani.

A rögzítési mód kiválasztásakor fontos figyelembe venni a munkapad kialakítását is. Ennek kellően erősnek és stabilnak kell lennie, és elég széles munkafelülettel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a feszítővasak könnyen rögzíthetők legyenek.


Rögzítő Egy rögzítő általában használható a kisebb feszítővasak rögzítésére. A rendszer hasonló például egy hagyományos húsdarálóhoz. Ez a rögzítés lehetővé teszi, hogy a feszítőszekrényt szükség szerint mozgassa, másrészt azonban a rögzítés kevésbé stabil, és a feszítőszekrényt rendszeresen meg kell húzni.

A szorítóbilincseket ritkább használatra tervezték.Csavar

Ez a nagyobb és robusztusabb feszítőbilincsekre jellemző. A csavarok segítségével szilárdan rögzíti a feszítőbilincset. A rögzítés stabil, és lehetővé teszi a nagyobb termékekkel való munkát. Ezek a feszítőbilincsek ideálisak rendszeres használatra, és megfelelnek az igényesebb felhasználók igényeinek.

5) Márkák

A vezető és kiváló minőségű csáklyamárkák közé tartozik a York, amely a csáklyák széles választékát kínálja, amelyek egyaránt alkalmasak a barkácsolók és a professzionális kereskedők számára. E márka feszítővasainak egyik fő előnye a gyakorlatilag korlátlan élettartamuk, amely biztosítja megbízhatóságukat és hosszú távú használhatóságukat.

Egy másik kiváló márka a piacon a KASPER. Ez a gyártó inkább a professzionális felhasználók számára tervezett csákányokra specializálódott, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket az Ön műhelyében is használni. A KASPER minőségi csákányait a kézművesek igényeit és szükségleteit szem előtt tartva tervezték.

Ezeken a márkákon kívül széles választékban találhatók más, jó hírű márkák, például a Tona, a Yato, az Extol és mások minőségi feszítővasai is. E márkák mindegyike a termékeik minőségével és megbízhatóságával szerzett hírnevet.

 

6) Vise árak

A csáklya ára elsősorban a méretétől függ. Általában minél nagyobb és masszívabb a csáklya, annál magasabb az ára. Egy kis padra vagy modellre való csáklyát már 1000 CZK-nál olcsóbban is megvásárolhat. Ezeknek a feszítőknek általában 7 és 10 cm közötti a pofanyitási tartománya.

A magasabb, 1 000 CZK és 2 000 CZK közötti árkategóriában már szélesebb választékban találhat igényesebb felhasználóknak megfelelő feszítővasakat. Ha nagyobb anyagdarabokat kell rögzítenie, és 20 cm-es vagy annál nagyobb pofanyílás-tartományú feszítőbilincset keres, akkor 5 000 CZK-nál többet kell befektetnie egy minőségi, az Ön igényeinek megfelelő feszítőbilincsért.


7) Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Mit lehet fogócső tud nyújtani?

Különböző típusú feszítővasak léteznek, amelyek különböző tulajdonságokkal és felhasználási módokkal rendelkeznek. Sok feszítőszék üllővel és forgótárcsával van felszerelve, ami további lehetőségeket hoz a munka során. A forgóasztallal a feszítőbilincset hosszú munkadarabok rögzítésére is használhatja, amelyek egyébként akadályoznák. A munkadarab függőlegesen történő rögzítésére is használhatóak. A kisebb feszítők legfeljebb 120°-os elforgathatósággal rendelkeznek, míg a nagyobb feszítők forgótányérja 360°-ban forgatható.

Mire használható az üllő?

Az üllő a robosztus fegyvertárakon található, és további lehetőségeket biztosít a munkavégzés során. Még ha nem is használhat túlzott erőt, az üllő hasznos a kisebb profilok beállításához. Egy kis kalapácsot használhat a különböző beállításokhoz.

Mire kell figyelnem a fogó kiválasztásakor?

A fogó egyik legfontosabb részei a pofák, amelyekre a választáskor különös figyelmet kell fordítania. A pofáknak pontosan egymáshoz kell illeszkedniük, és meghúzáskor azonos magasságban kell lenniük. Ha rönköket kíván befeszíteni, akkor célszerű a pofák alá speciális nyomóelemeket is elhelyezni.


8) Következtetés

A műhelyfeszítők lehetővé teszik a különböző anyagok szilárd rögzítését a további megmunkáláshoz, például fúráshoz, vágáshoz, köszörüléshez vagy hegesztéshez. A pofák az anyag kiegyenesítésekor vagy összenyomásakor is hasznosak. A csáklya kiválasztása a szükséges pofák méretétől függ, amelyek 7 és 25 cm között mozognak. Praktikus választás a forgatható csavaros fogószekrény, amely csavarokkal biztosít szilárd tartást.

A szerző: K.

SK
Már vásároltam
Új ügyfél vagyok
Elfelejtettem a jelszómat

A Stroje a vybavení s.r.o., mint személyes adatok kezelője, ezen a weboldalon a weboldal működéséhez szükséges cookie-kat kezel, elemzési célokra és az Ön hozzájárulása esetén, a célzott reklámokhoz. TÖBB INFORMÁCIÓ

Načítam zboží...
Načítám PPL ParcelShop...