Csavarkompresszor Atmos Albert E.50-10 STANDARD légkompresszor

Kompresszor 270 l-es légkamrával.
A csavarkompresszorokat olyan igényes alkalmazásokhoz tervezték, amelyek megbízhatóságot, nagy teljesítményt és a szolgáltatott levegő mennyiségét, alacsony zajszintet vagy folyamatos működést (több műszakos üzem) igényelnek. Röviden, ott, ahol a dugattyús kompresszorok - konstrukciós jellemzőik miatt - már nem elegendőek.

Az Albert kompresszorok a csavarkompresszorok tervezésének teljesen új szemléletének eredményei. Viszonylag kis teljesítményszintekhez nagyméretű, lassú fordulatszámú csavarblokkot szerelnek be. A villanymotor közvetlenül a csavarblokk főrotorát hajtja meg, ami jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket, amelyek a más típusú meghajtással rendelkező csavarkompresszoroknál lényegesen magasabbak.

A kompresszor teljesítményét vagy a dugattyús kompresszorokhoz hasonlóan (be/ki) a légtartályban lévő nyomás függvényében, vagy egy hagyományos szívásszabályozóval, egy új, a nyomásszintnek megfelelő szabályzórendszerrel, vagy alternatívaként egy új nyomásszint-szabályozó rendszerrel szabályozzák.

Az alacsony fordulatszámnak köszönhetően a gépnek nincs szüksége a nagy sebességű gépekhez szükséges segédáramkörök egy részére, ami az alkatrészek számának csökkenését és ezáltal a megbízhatóság további növekedését jelenti. A csavarkompresszorok e sorozatának egyik fő előnye a nagyon alacsony zajszint, mind a dugattyús kompresszorokhoz, mind a konkurens csavarkompresszorokhoz képest.

A csavarkompresszorok előnyei a dugattyús kompresszorokkal szemben
energiatakarékosság - az üresjárat kiküszöbölése
nagy hatékonyság
a sebességváltó vagy ékszíj átvitel kiküszöbölése
energiatakarékos hűtőrendszer
megbízhatóság - az alkatrészek számának csökkentése
nagyon alacsony vibráció
alacsony fordulatszám - hosszú élettartam (akár 80 000 mth)
alacsony zajszint

műszaki paraméterek:
Tápfeszültség: 3 x 400 V
Hajtás: Közvetlen meghajtás
Maximális túlnyomás: 10 bar
Elvágási nyomás: 10 bar
Kapcsolási nyomás: 8 bar
Kapacitás: 0,85 m3/min
Motorteljesítmény: 5,5 kW
Motor névleges fordulatszám: 1 455 min-1
Zaj: 69 dB(A)
Csapócsonk: G 1/2
Nyomástartó edény: igen - 270l
Csuklya: nincs
Levegőszárító: nincs
Méretek (Sz x D x H): 646 x 1558 x 1358 mm
Súly: 200 kg