Csavarkompresszor Atmos Albert E.50-10 KOMFORT légkompresszor

Csavarkompresszor Atmos Albert E.50-10 KOMFORT légkompresszor 270l

A csavarkompresszorokat olyan igényes alkalmazásokhoz tervezték, amelyek megbízhatóságot, nagy teljesítményt és a szolgáltatott levegő mennyiségét, alacsony zajszintet vagy folyamatos üzemet (több műszakos működés) igényelnek. Röviden, ott, ahol a dugattyús kompresszorok a konstrukciós jellemzőik miatt már nem elegendőek.

Az Albert kompresszorok a csavarkompresszorok tervezésének teljesen új szemléletének eredményei. Viszonylag kis teljesítményszintekhez nagyméretű, lassú fordulatszámú csavarblokkot alkalmaznak. A villanymotor közvetlenül a csavarblokk főrotorát hajtja meg, ami jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket, amelyek a más típusú meghajtású csavarkompresszoroknál lényegesen magasabbak.

A kompresszor teljesítményének vezérlése vagy a dugattyús kompresszorokhoz hasonlóan (be/ki) a léghólyagban lévő nyomás függvényében történik, vagy klasszikus szívásvezérlővel, új nyomásszint-szabályozó rendszerrel, vagy fejlett, folyamatos üzemű vezérléssel, amely valós időben optimalizálja a gép teljesítményparamétereit a fordulatszám folyamatos változtatásával a felvett sűrített levegő mennyiségétől függően (Albert Vario sorozat). Az alacsony fordulatszámnak köszönhetően a gépnek nincs szüksége a nagy sebességű gépeknél szükséges támogató áramkörök egy részére, ami az alkatrészek számának csökkenését és ezáltal a megbízhatóság további növekedését jelenti. Ennek a csavarkompresszor-sorozatnak az egyik fő előnye a nagyon alacsony zajszint, mind a dugattyús kompresszorokhoz, mind a konkurens csavarkompresszorokhoz képest.
A csavarkompresszorok előnyei a dugattyús kompresszorokkal szemben

Energiatakarékosság - az üresjárat kiküszöbölése

magas hatásfok

a sebességváltó vagy az ékszíjhajtás kiküszöbölése

energiatakarékos hűtőrendszer

Megbízhatóság - kevesebb alkatrész

nagyon alacsony rezgés

alacsony fordulatszám - hosszú élettartam (akár 80 000 mth)

alacsony zajszint

Műszaki paraméterek:

Tápfeszültség: 3 x 400 V
Hajtás: Közvetlen meghajtás
Maximális túlnyomás :10 bar
Leállítási nyomás: 10 bar
Kapcsolási nyomás: 8 bar
Kapacitás: 0,85 m3/min
Motorteljesítmény: 5,5 kW
Névleges motorfordulatszám: 1 455 min-1
Zaj: 64 dB(A)
Csapócsonk: G 1/2
Nyomástartó edény: igen - 270l
Csuklya: igen - acél
Levegőszárító: nincs
Méretek (Sz x D x H): 754 x 1821 x 1412 mm
Súly: 250 kg