Csavarkompresszor Atmos Albert E.65 KOMFORT KOMFORT légkompresszor

Csavarkompresszor Atmos Albert E.65 KOMFORT légkompresszor 270l
A csavarkompresszorokat olyan igényes alkalmazásokhoz tervezték, amelyek megbízhatóságot, nagy teljesítményt és a szolgáltatott levegő mennyiségét, alacsony zajszintet vagy folyamatos működést (több műszakos üzem) igényelnek. Röviden, ott, ahol a dugattyús kompresszorok - konstrukciós jellemzőik miatt - már nem elegendőek.

Az Albert kompresszorok a csavarkompresszorok tervezésének teljesen új szemléletének eredményei. Viszonylag kis teljesítményszintekhez nagyméretű, lassú fordulatszámú csavarblokkot szerelnek be. A villanymotor közvetlenül a csavarblokk főrotorát hajtja meg, ami jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket, amelyek a más típusú meghajtású csavarkompresszoroknál lényegesen magasabbak.

A kompresszor teljesítményének vezérlése vagy a dugattyús kompresszorokhoz hasonlóan (be/ki) a léghólyagban lévő nyomás függvényében történik, vagy klasszikus szívásszabályozóval, új nyomásszint-szabályozó rendszerrel, vagy fejlett folyamatos üzemű vezérléssel, amely a gép teljesítményparamétereit valós időben optimalizálja a fordulatszám folyamatos változtatásával a felvett sűrített levegő mennyiségétől függően (Albert Vario sorozat).

Az alacsony fordulatszámnak köszönhetően a gépnek nincs szüksége a nagy sebességű gépeknél szükséges támogató áramkörök egy részére, ami az alkatrészek számának csökkenését és ezáltal a megbízhatóság további növekedését jelenti. Ennek a csavarkompresszor-sorozatnak az egyik fő előnye a nagyon alacsony zajszint, mind a dugattyús kompresszorokhoz, mind a konkurens csavarkompresszorokhoz képest.

A csavarkompresszorok előnyei a dugattyús kompresszorokkal szemben
energiatakarékosság - az üresjárat kiküszöbölése
nagy hatékonyság
a sebességváltó vagy ékszíj átvitel kiküszöbölése
energiatakarékos hűtőrendszer
megbízhatóság - az alkatrészek számának csökkentése
nagyon alacsony rezgésszám
alacsony fordulatszám - hosszú élettartam (akár 80 000 mth)
alacsony zajszint

műszaki paraméterek:
Tápfeszültség: 3 x 400 V
Hajtás: Közvetlen meghajtás
Maximális túlnyomás: 12 bar
Elvágási nyomás: 12 bar
Kapcsolási nyomás: 9 bar
Kapacitás: 0,8 m3/min
Motorteljesítmény: 7,5 kW
Motor névleges fordulatszám: 1 455 min-1
Zaj: 64 dB(A)
Csapócsonk: G 1/2
Nyomástartály: igen - 270 l
Motorházfedél: igen - acél
Légszárító: nincs
Méretek (Sz x D x H): 754 x 1821 x 1412 mm
Súly: 250 kg