Elérhetőségek
winter tree winter tree winter tree winter tree
0 0 Ft Kosár A kosár üres

Indítókábelek

Előfordult már, hogy problémái vannak az autó beindításával a hideg délelőtti órákban, vagy miután éjszaka elfelejtette felkapcsolni a lámpát? Ha igen, akkor tudja, milyen fontos a minőségi áthidaló kábel . A következő cikkből megtudhatja, hogyan válassza ki a legjobbat.

Mikor lehet szüksége jumper kábelekre?
Az autó akkumulátorának legrosszabb ellensége gyakran a lemerülés . Ezt okozhatja például a belső világítás akaratlan felkapcsolása, többszöri indítási kísérlet fagyos időben vagy egyszerűen az akkumulátor kora. Ilyenkor elengedhetetlenek a jó átkötőkábelek, és persze egy feltöltött akkumulátorral ellátott második autó, amivel"kölcsönözhet" egy kis energiát.

startovací kabely

Kiválasztás keresztmetszet szerint

Az indítókábelek kiválasztásánál az alapvető kritérium a vezetékeik keresztmetszete. Fontos, hogy ez a keresztmetszet megfeleljen az akkumulátor vezetékeinek keresztmetszetének. A legtöbb személygépjármű esetében az ideális keresztmetszet 16 és 35 mm² között van. Ha kisebb autója van, akkor 10 mm² keresztmetszetű kábelekkel is boldogul.
Benzinmotorokhoz legalább 16 mm² keresztmetszetű kábelek alkalmasak, míg dízelmotorokhoz és nagyobb motortérfogatú járművekhez legalább 25 mm² keresztmetszetű kábeleket érdemes választani.
Győződjön meg arról, hogy a keresztmetszetre vonatkozó információk egyértelműen fel vannak tüntetve a kábel csomagolásán. Fontos, hogy csak a vezeték keresztmetszetére összpontosítson, és figyelmen kívül hagyja a szigetelés vastagságát, mivel ez megtévesztő lehet. Sok rossz minőségű termék vastag szigeteléssel rendelkezik, amely elrejti a vezeték elégtelen keresztmetszetét.

Vezető anyag

A vezetékek anyaga egy másik fontos szempont az áthidaló kábelek kiválasztásakor. A rézvezetők általában tartósabbak és kevésbé hajlamosak a törésre, mint az alumínium. Egyes gyártók azonban vékony rézréteggel ellátott alumínium vezetékeket használnak, hogy jobban nézzenek ki, mint amilyenek. Ezért célszerű mindig alaposan ellenőrizni a csomagoláson található anyaginformációkat.

Szigetelés és hossz

A szigetelés szempontjából a legjobb olyan puha anyagokat választani, mint a szilikon vagy a gumi, amelyek alacsony hőmérsékleten is rugalmasak maradnak. A kábelek hosszát illetően 2,5 és 6 méter közötti hosszúságot javasolt választani. Néha az akkumulátor a motorháztető alatti szokásos helyen kívül is elhelyezhető, ezért jobb, ha olyan kábelek vannak, amelyek elég hosszúak ahhoz, hogy bármilyen járműben elérjék az akkumulátort.

kiegészítők
Nemcsak a gyorsindító kábelek , hanem az indítóállomások is szerves részét képezik az autóipari felszereléseknek. Néha megtalálhatja ezeket az állomásokat boosterek vagy kiindulási források néven . Amellett, hogy segítik az autó vészindítását, független elektromos energiaforrásként is szolgálhatnak. Ezeket az eszközöket akár hordozható áramforrásként is használhatod különféle elektronikai eszközökhöz, legyen szó szerszámról, tévéről vagy például hűtődobozról.

A választás során a legfontosabb szempont az autó akkumulátorának kapacitása és az üzemanyag típusa. A legalább 640 A kapacitású állomás ideális a dízelmotorokhoz, míg a 400 A kapacitás elegendő a benzines autókhoz.
Nem szabad figyelmen kívül hagynia a rendelkezésre álló csatlakozók számával kapcsolatos információkat sem. A legtöbb ilyen állomás rendelkezik külön csatlakozóval az autó indításához, 12 V-os csatlakozóval az autóhoz és USB-porttal az elektronika töltéséhez.

startovací kabely

Tápellátást tekintve választhat a hálózatra csatlakoztatható áramforrás, vagy a kisméretű akkumulátor állomás között, amelyen töltési lehetőség is van – ezt az elektromos hálózathoz való hozzáférés nélküli helyeken különösen értékelni fogja. A benzinforrással ellátott állomások, amelyek elektromos adapterként működnek, különösen a teherautók vagy teherautók tulajdonosai számára optimálisak.
Számos indítóforrás egyéb bónuszokat is kínál , például beépített lámpát, tápegységet vagy kompresszort. Áruk gyakran 2500 és 6000 CZK között van , bár egyes prémium modellek drágábbak is lehetnek. Gondold át, mire van igazán szükséged.

Biztonság
A biztonságnak mindig az első helyen kell lennie. Az áthidaló kábelek vásárlásakor olyanokat keressen, amelyek kivezetései műanyaggal vannak szigetelve, ami megakadályozza, hogy nemkívánatos érintkezésbe lépjen az akkumulátor érintkezőivel. Mindig kövesse az utasításokat a helyes csatlakoztatáshoz.

- Hogyan kell helyesen használni a jumper kábeleket?
Mielőtt elkezdené a kábelek csatlakoztatását, határozza meg az autó akkumulátorának helyét. Sok autóban hagyományosan a motorháztető alatt van, de néha elhelyezhető például a csomagtartóban vagy az ülés alatt.

Ha az akkumulátorhoz nem fér hozzá, legalább pozitív és negatív pólusnak kell lennie a motorháztető alatt. Győződjön meg arról, hogy az autók úgy vannak elhelyezve, hogy a kábelek kellően elérjenek, és mindkét autó gyújtása ki legyen kapcsolva.

startovací kabely

A csatlakozás menete a következő:

  1. Kezdje a piros pozitív vezetékkel a halott autó pozitív kivezetéséhez.
  2. Csatlakoztassa a piros kábel másik végét a segédjármű pozitív pólusához.
  3. Csatlakoztassa a fekete (vagy kék) negatív kábelt a segédkocsi negatív pólusához.
  4. Csatlakoztassa a fekete kábel másik végét a halott autó motorjának fémrészéhez, a lehető legközelebb az indítóhoz.

Ügyeljen arra, hogy a kábelkivezetések sehol ne képezzenek felesleges érintkezést, és ez mindkét pólusra vonatkozik. Miután minden csatlakoztatva van, elkezdheti a rendszerindítást.

- Mi a szulfatálás?
Előfordulhat, hogy az autó akkumulátoraiban találkozhat a"szulfatáció" kifejezéssel. Ez egy olyan folyamat, ahol az akkumulátor elégtelen töltése vagy hosszan tartó használaton kívül helyezése következtében ólom-szulfát kristályok kezdenek képződni, ami az akkumulátor kapacitásának csökkenéséhez vezet. Ez a sérülés látható – ha az akkumulátor kidudorodik, valószínűleg szulfatált. Természetesen ez nem gyártási hiba, hanem gyakrabban az akkumulátor nem megfelelő gondozásának eredménye.

- Miért nem tolja a kocsit?
A tolás csak régebbi autókhoz használható. A korszerűbb autókban a tolás a katalizátor károsodását okozhatja, míg a szíjhajtású járműveknél fennáll a szíj vagy más alkatrészek sérülésének veszélye.

Az indítókábelek választékát itt találja.

Időpont: 2023.09.07
Szerző: Simon Křižák

SK
Már vásároltam
Új ügyfél vagyok
Elfelejtettem a jelszómat

A Stroje a vybavení s.r.o., mint személyes adatok kezelője, ezen a weboldalon a weboldal működéséhez szükséges cookie-kat kezel, elemzési célokra és az Ön hozzájárulása esetén, a célzott reklámokhoz. TÖBB INFORMÁCIÓ

Načítam zboží...
Načítám PPL ParcelShop...