Elérhetőségek
winter tree winter tree winter tree winter tree
0 0 Ft Kosár A kosár üres

Hogyan válasszunk raklapemelőt

A raklapszállító targoncák a legtöbb raktári és logisztikai tevékenység sarokkövét alkotják, legyen szó euroraklapok, építőanyagok vagy akár termékek szállításáról a gyártósoron. Megtaláljuk őket áruházakban, gyártócsarnokokban, raktárakban és sok más helyen.

A raklapemelő targoncák tartóssága és hosszú élettartama olyan dolog, ami jelentősen vonzza a felhasználókat. Mindazonáltal elengedhetetlen a megfelelő kiválasztásra összpontosítani, mivel minden munkához adott típusú teherautó szükséges. A választásnál ne csak a jelenlegi, hanem a működésünk jövőbeli igényeit is vegyük figyelembe.

paletový vozík

Raklapemelő targoncák típusai

Hosszú kocsi

Ez egy villás emelőkocsi, melynek hossza eléri a 2,5 métert. Ezek a kocsik ideálisak nagyobb rakományok, például hosszú, terjedelmes tárgyak szállítására. Találkozhat a BFxx típusjelzéssel, ahol az"xx" a villák konkrét hosszát jelzi milliméterben. Ezen teherautók villáinak hossza 1150-2500 mm, teherbírásuk pedig 3,5 tonna.

Rövid kocsi

Azok számára, akiknek raklapemelőre van szükségük kisebb rakományok szállításához, van egy rövidebb villával ellátott változat. Ezeket a teherautókat gyakran a BFxx rövidítéssel jelölik, ahol az"xx" ismét a villák hosszát jelöli , amely általában 700 és 900 mm között van. Kompakt méretüknek köszönhetően ezek a kocsik kiválóan alkalmasak szűk helyeken történő munkára. Léteznek speciális kiadások is, még rövidebb villákkal 450-600 mm-es tartományban, de ezekkel a modellekkel nem lehet majd felemelni egy szabványos euroraklapot. Könnyebb és kisebb rakományokhoz készültek.

Széles szekerek

Ha extra széles rakományokkal van dolgod, szükséged lehet egy szélesebb villával ellátott emelőkocsira. Ezek a teherautók 685 mm széles villákkal rendelkeznek, és általában 1150 mm-es standard hosszúságú villákkal rendelkeznek . Ezen felül nagyobb kerekekkel rendelkeznek a jobb stabilitás és akár 2,5 tonnás teherbírás érdekében.

Keskeny szekerek

A spektrum ellentétes oldalán keskeny villájú raklapemelőket találunk. Ezek a teherautók villái mindössze 406 mm szélesek és 800 mm hosszúak. Ideálisak speciális célokra, ahol korlátozott helyen kell rakományt szállítani. Kisebb méretük ellenére akár 2 tonnás teherbírásúak.

Egyéb típusú raklapemelők

A raklapemelő targoncák különböző modelljei számtalan kivitelben kaphatók. Nézzük a leggyakoribb változatokat:

Szabványos raklapemelő
Ez egy klasszikus opció, amely a leggyakoribb alkalmazásokhoz alkalmas. Az 1150 mm hosszú villákkal ez a típus ideális raklapok és egyéb rakományok szállítására. Modelltől függően a teherautó 1-5 tonnát tud szállítani . Ennél a típusnál gyakran találhat poliuretánból vagy gumiból készült kerekeket.

Két fő altípusa van:

  • DB kocsi: Ideális raktárakba és üzletekbe, elsősorban Europalet szállításra tervezték. Az alapkialakítás mellett találkozhatunk rozsdamentes, horganyzott vagy rövidített változatával is. Általában legfeljebb 2 tonnás terheket szállít.

  • BF kocsi: Azoknak, akiknek valami tartósabbra van szükségük. Ez a megerősített raklapemelő kiválóan alkalmas nagyobb terhek mozgatására, és felépítésének köszönhetően egyenetlen felületekre is alkalmas. Olyan változatokban kapható, mint gyorsemelős kocsi, mérleggel, fékkel, hosszabb és szélesebb kivitelben.

paletový vozík

Nagy sebességű raklapemelő
A BF típus változata, de gyorsabb lökettel. A szivattyúzás megkezdésekor a löket akár kétszer olyan gyors, mint a hagyományos modelleknél. Ezt a típust gyakran előnyben részesítik a 2,5 tonna körüli teherbírású, könnyebb rakományokhoz.

Ollós raklapemelő
Egyesíti a klasszikus és a villástargoncák jellemzőit. Választhat kézi (JF) vagy elektromos emelő (JFG) között . 200 mm körüli biztonságos emelésével ez a kocsi rendkívül stabil.

Fékes kocsi
Első a biztonság! A fékrendszernek köszönhetően könnyen kezelhető különböző körülmények között. A fékrendszer gyakran dobfékekkel van felszerelve, amelyek egy speciális karral vezérelhetők.

Összecsukható kocsi
Azoknak, akiknek rugalmasságra van szükségük. Ez a kompakt kocsi ideális mozgó vagy könnyű szállításhoz, körülbelül 40 kg tömeggel.

Kocsi mérleggel
Kettő az egyben - a teherautó nemcsak szállítja a rakományt, hanem egyúttal le is méri. Választhat a hozzávetőleges súlyú modellek közül, vagy azok közül, amelyek pontos mérést tesznek lehetővé, mindössze +- 0,5 kg hibával.

Kosár nyomtatóval és mérleggel
Kereskedelmi használatra tökéletes. Ez a teherautó nemcsak leméri a rakományt, hanem a helyszínen címkét is nyomtat. Ideális gyors és hatékony tároláshoz vagy elosztáshoz.

Elektromos vs kézi választás
A raklapemelő targonca kiválasztása gyakran magában foglalja az elektromos és a kézi vezérlés közötti döntést.

Kézi kocsi - Ez egy alapvető és megfizethető opció, amelyet teljes mértékben manuálisan kell működtetni. Bár a kézi emelőkocsik üzemeltetése nagyobb igénybevételt igényel, szórványos használathoz teljesen elegendőek. Az egyik fő előnyük a kedvező ár.

Elektromos targonca kézi emeléssel – Ez a típus az elektromos meghajtást a rakomány kézi emelésével kombinálja. Az elektromos hajtásnak köszönhetően könnyebben kezelhető és gyorsabban mozgatható az áru.

Teljesen elektromos targonca - Ezzel a targoncával az emelés és a mozgás is elektromosan biztosított. Az elektromos motor elvégzi a munka nagy részét, és az Ön feladata csak az, hogy megtanulja helyesen vezetni a kocsit. Ennek köszönhetően a rakománykezelés a lehető leghatékonyabb.

paletový vozík

Teherbírás
A raklapemelő targoncáknak számos változata létezik, amelyek mindegyikének sajátos jellemzői vannak, beleértve a teherbírást is. Míg az otthoni használatra szánt raklapemelők 500 kg körüli teherbírásúak, addig az üzleti célú professzionális modellek 1000-3000 kg közötti teherbírást kínálnak.

Anyag
Az anyag, amelyből a kocsi készült, kulcsszerepet játszik tartósságában és hosszú élettartamában.

Horganyzott/horganyzott – Ezek a kocsik, amelyeket gyakran a DBG rövidítéssel emlegetnek, szilárd felépítésükről ismertek. Nehéz terhek szállítására alkalmasak, és gyakran megtalálhatók az élelmiszer- vagy vegyiparban. Többnyire tömör nylon kerekekkel vannak felszerelve.

Kerekek

A raklapemelők kerekeinek mérete és anyaga változhat, és ez elsősorban attól függ, hogy a targoncát milyen felületen használják.

  • Gumikerekek - Sok modell népszerű választása, a gumikerekek kiválóak egyenetlen terepen, de nem olyan jók sima felületeken.
  • Poliuretán kerekek - Erősek és ideálisak sima felületekhez. Ellenállásuk jelentős, de durva terepen nem alkalmasak.
  • Nylon kerekek – A poliuretánhoz hasonlóan a nylon kerekek is kemények. Legfőbb előnyük, hogy nem károsítják és nem szennyezik a padlót.

Kérdések és válaszok

Mikor érdemes targoncához nyúlni?

A targoncák erősebb és tartósabb felépítésűek, ami predesztinálja őket kereskedelmi használatra. Segítségükkel könnyedén mozgathatja a különféle anyagokat, de különösen ideálisak a raklapok egymásra rakására.

Mit jelent a"visszavonás" kifejezés?

A retrak szó bizonyos kisebb tehergépjárművekre utal, amelyek képesek nagyobb magasságba emelni a rakományt. Kompakt méreteiknek köszönhetően az övvisszahúzók kisebb raktárakban is beváltak, mivel könnyen elférnek szűk folyosókon. Ezenkívül ezeket az elektromos teherautókat úgy tervezték, hogy a vezető oldalra üljön, ami kiváló rálátást biztosít a munkára.

Melyik raklapemelő az ideális euroraklapok mozgatására?

Az euroraklapok problémamentes és biztonságos kezeléséhez legalább 900 mm-es villákkal rendelkező teherautókat válasszon. Ennek a méretnek köszönhetően a raklap stabil és biztonságos kezelése a felborulás veszélye nélkül biztosított.

Összefoglalva : A raklapemelő kiválasztásakor figyelembe kell venni az Ön egyéni igényeit. Ezekkel az eszközökkel otthon is lehet különféle tárgyakat mozgatni, de ipari környezetben feltétlenül nélkülözhetetlenek. A raklapemelő targoncák választéka széles, és nemcsak a villák hosszában vagy a teherbírásban különbözik, hanem az anyagban is, amelyből készültek, vagy a kerekek típusában. Sima padlóhoz a poliuretán kerekű kocsik ideálisak, míg a gumikerekű kocsik univerzális választásnak tűnnek. Speciális, tiszta műveleteknél célszerű nylon kerekű kocsikat használni.

A raklapemelők választékát itt találja.

Időpont: 2023.09.12
Szerző: Simon Křižák

SK
Már vásároltam
Új ügyfél vagyok
Elfelejtettem a jelszómat

A Stroje a vybavení s.r.o., mint személyes adatok kezelője, ezen a weboldalon a weboldal működéséhez szükséges cookie-kat kezel, elemzési célokra és az Ön hozzájárulása esetén, a célzott reklámokhoz. TÖBB INFORMÁCIÓ

Načítam zboží...
Načítám PPL ParcelShop...