Szétválasztó spray a fröccsenés ellen BINZEL Super Pistolen Spray - 1 db

A MIG/MAG hegesztőpisztolyok fröccsenés elleni védelmére tervezett elválasztó spray. Szilikonmentes. Térfogat 400 ml.

A spray a hegesztőpisztolyok fröccsenés elleni védelmére szolgál a MIG/MAG módszerrel végzett ívhegesztés során. A termék felhordása előtt a gázfúvóka és a sugárcsúcs területéről mechanikusan, megfelelő eszközökkel (mechanikus fúvóktisztító, hegesztő fogó) el kell távolítani a szennyeződéseket, majd a terméket erre a területre kell felhordani.
A terméket olyan mennyiségben kell felhordani, hogy a gázfúvóka, a sugárcsúcstartó és a sugárcsúcs felületén összefüggő film alakuljon ki, de a fáklyából ne csöpögjön felesleges termék a munkahelyre vagy a hegesztési részre. A termék felhordásakor ne tartsa a fáklyát a gázfúvóka szájával merőlegesen felfelé, hogy a termék ne folyjon be a fúvókacsúcs tartójának lyukaiba, amelyeken a védőgáz áthalad, és így ne tömítse el azokat.
A termék a hegesztési varrat közvetlen közelében a hegesztési varrat fröccsenése ellen is használható, de a hegesztési folyamat után a termék olajos maradványai a hegesztési varraton maradhatnak, ami hátrányosan befolyásolhatja a későbbi felületkezelés minőségét. Ezért a terméket mindig úgy kell felhordani, hogy a lángszóróból kiáramló felesleges termék véletlenül se érje a hegesztési elemet.
A spray szilikonmentes.