Napelemes autó akkumulátor töltő 1,5W, 100mA

Anapelemes autóakkumulátor-töltőt személygépkocsik, haszongépjárművek, hajók stb. ólom-sav akkumulátorának karbantartási töltésére tervezték, amikor a jármű hosszabb ideig nem üzemel, pl. ünnepek, téli szezon stb. alatt, amikor az akkumulátor természetesen lemerül, mivel a jármű működése során az akkumulátor nem töltődik újra. A napelemes töltő azonban nem hagyományos töltőként működik a lemerült járműakkumulátor számára, hanem az akkumulátor fokozatos természetes önkisülésének kompenzálására szolgál!

A napelemes töltő így kiküszöböli a jármű hosszabb állás után történő indításának problémáját. A töltő minden típusú 12V-os autóakkumulátorhoz készült. Egyszerűen helyezze a napelemes töltőt az autó ablakának közelébe, és csatlakoztassa a mellékelt dugóval az autó 12 V-os szivargyújtó aljzatához. A természetes napfény elegendő az autó akkumulátorának töltéséhez, még akkor is, ha felhős az idő, vagy ha az autó egy ablakos garázsban parkol.

MEGJEGYZÉS
A jármű akkumulátorának töltése a 12 V-os szivargyújtó aljzaton keresztül csak akkor lehetséges, ha a motor leállítása és a kulcsnak a jármű indítószerkezetéből való kihúzása után a csatlakozóban feszültség van. Ha az aljzatban nincs feszültség, az akkumulátor nem tölthető ilyen módon. Ha a jármű elején lévő aljzatban nincs feszültség, ellenőrizze, hogy nincs-e feszültség a jármű csomagterében lévő aljzatban, amely elsősorban utazási hűtőszekrények táplálására szolgál.