Csavarkompresszor Atmos Albert E.50 légszárító

Csavarkompresszor Atmos Albert E.50 nyomástartó edény 270 l beépített szárító

A csavarkompresszorokat olyan igényes alkalmazásokhoz tervezték, amelyek megbízhatóságot, nagy teljesítményt és levegőszállítást, alacsony zajszintet vagy folyamatos üzemet (több műszakos működés) igényelnek. Röviden, ott, ahol a dugattyús kompresszorok - konstrukciós jellemzőik miatt - már nem elegendőek.

Az Albert kompresszorok a csavarkompresszorok tervezésének teljesen új szemléletének eredményei. Viszonylag kis teljesítményszintekhez nagyméretű, lassú fordulatszámú csavarblokkot szerelnek be. A villanymotor közvetlenül a csavarblokk főrotorát hajtja meg, ami jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket, amelyek a más típusú meghajtású csavarkompresszoroknál lényegesen magasabbak.

A kompresszor teljesítményének vezérlése vagy a dugattyús kompresszorokhoz hasonlóan (be/ki) a léghólyagban lévő nyomás függvényében történik, vagy klasszikus szívásszabályozóval, új nyomásszint-szabályozó rendszerrel, vagy fejlett folyamatos üzemű vezérléssel, amely a gép teljesítményparamétereit valós időben optimalizálja a fordulatszám folyamatos változtatásával a felvett sűrített levegő mennyiségétől függően (Albert Vario sorozat).

Az alacsony fordulatszámnak köszönhetően a gépnek nincs szüksége a nagy sebességű gépekhez szükséges támogató áramkörök egy részére, ami az alkatrészek számának csökkenését és ezáltal a megbízhatóság további növekedését jelenti. Ennek a csavarkompresszor-sorozatnak az egyik fő előnye a nagyon alacsony zajszint, mind a dugattyús kompresszorokhoz, mind a konkurens csavarkompresszorokhoz képest.

A csavarkompresszorok előnyei a dugattyús kompresszorokkal szemben
energiatakarékosság - az üresjárat kiküszöbölése
nagy hatékonyság
fogaskerék vagy ékszíj átvitel kiküszöbölése
energiatakarékos hűtőrendszer
megbízhatóság - alkatrészek számának csökkentése
nagyon alacsony vibráció
alacsony fordulatszám - hosszú élettartam (akár 80 000 mth)
alacsony zajszint.

Műszaki paraméterek:
Tápfeszültség: 3 x 400 V
Hajtás: Direct Drive
Maximális túlnyomás: 9 bar
Elvágási nyomás: 9 bar
Kapcsolási nyomás: 6,5 bar
Kapacitás: 0,87 m3/min
Motor teljesítmény: 5,5 kW
Motor névleges fordulatszám: 1 455 min-1
Zaj: 69 dB(A)
Csapócsonk: G 1/2
Nyomástartó edény: igen 270l
Csuklya: nem
Légszárító: igen
Méretek (Sz x D x H): 646 x 1558 x 1300 mm
Súly: 200 kg