A modern, professzionális mikroprocesszoros ultrahangos tisztítót a különböző tárgyak kiváló minőségű, hatékony, gyors és egyben nagyon kíméletes tisztítására, illetve bármilyen formájú, akár nagyon masszív tárgyakra tapadt szennyeződések eltávolítására használják. Sok esetben ez az egyetlen módja a hatékony tisztításnak vagy zsírtalanításnak is. Mégpedig a tisztítandó felületek esetleges mechanikai sérülésével járó előzetes kefélés vagy hasonló módszerek nélkül.

Az általában 40 kHz körüli rezgési frekvenciájú ultrahang egy speciális tisztítóban nagyszámú mikroszkopikus buborékot hoz létre a tisztítófürdőben, amelyek azonnal implodálnak (az úgynevezett kavitációs hatás nyomáshullámokkal), és a felszabaduló energia lecsupaszítja a szennyeződést a tisztítandó tárgy külső és belső felületéről. Az egész tisztítási folyamat viszonylag gyors. A szennyeződés típusától függően néhány másodperctől néhány percig tart.

Egyes ultrahangos tisztítóberendezések szabályozható, fűtött tisztítóközeggel vannak felszerelve. A megemelt hőmérsékleten végzett ultrahangos tisztítás lerövidíti a tisztítási időt, és a szennyeződés eltávolítása hatékonyabban és gyorsabban történik. Az ultrahangos tisztítókban különböző speciális tisztító vegyi oldatokat használnak tisztítóközegként a kavitáció elősegítésére, a víz felületi feszültségének csökkentésére, a szennyeződések felszabadulásának jelentős felgyorsítására stb.

A JP-031 professzionális ultrahangos tisztító 6,5 literes fürdőtérfogattal egy átfogó sorozat középső modellje. Rozsdamentes acélból készül. A tisztítóhoz fedél és egy speciális behelyezési kosár tartozik (a tisztított tárgyak nem érnek a kád aljához). ez a modell (mechanikus vezérlés) beépített klasszikus időzítővel (1-30 perc) és fűtéssel (szabályozott 20°C és 80°C között) rendelkezik.

A professzionális ultrahangos tisztítók jól alkalmazhatók autójavító műhelyekben (pl. ), elektrotechnika, galvanizálás, labortechnika, ékszeripar, óragyártás, optika (üveg és lencsék tisztítása és zsírtalanítása), orvostechnika, élelmiszeripar stb.

Műszaki paraméterek:

Tartály térfogata:
tartály méretei:
tisztító méretei:
ultrahangos teljesítmény:
fűtés:
frekvencia:
súly:
6,5 l
300 x 150 x 150 mm
325 x 180 x 280 mm
150 W
150 W
40 kHz
3,5 kg