Infraszauna Standard 2002

Azinfrakabinban lévő "szauna" az infravörös sugárzás speciális szénsugárzók általkibocsátott infravörös sugárzás elvén alapul, amelyet Dr. Tadaschi Ishikawa szabadalmaztatott Japánban 1965-ben. Ez az infravörös sugárzás mélyen az izomszövetbe hatolva felmelegíti a testet, és 50 °C körüli hőmérsékleten intenzív izzadás indul be olyan környezetben, amely nem terheli a testet. Az utastérben való tartózkodás alatt 20-55 °C-os levegőt lélegzik be, mivel a kisugárzott hő 80-90%-át a teste elnyeli, és csak a maradékot vezeti el az utastérbe. Ez az alapvető különbség a hagyományos szauna és az infraszauna között.

Azinfraszauna egy integrált, multifunkcionális és luxus készülék a kezeléshez és a pihenéshez, amely a szaunával együtt a napfürdő előnyeit is magában foglalja. Az infravörös sugárzás a fő energiaforrása. Az infravörös sugár hullámhossza 5,6 - 15 µm, és a test a legjobban elnyeli. Az infravörös sugár 40 mm mélyen képes behatolni az emberi bőrbe, ezáltal rezonál a test sejtszöveteire, felgyorsítja a vérkeringést és eltávolítja a szennyeződéseket a testből. Ezért a szauna nagyon jó hatással van az egészségre. A szénfűtésű infraszaunák szélesebb spektrumú infravörös sugárzást bocsátanak ki, mint a kerámiafűtésű infraszaunák. Az infraszaunák alkalmasak azoknak, akiket vérnyomáscsökkentő kezelés alatt állnak, vagy akik nehezen viselik a hagyományos szauna magas hőmérsékletét. A HealthLand szén infravörös szaunák előnyei.

!!!! ELADÓ - padlófűtés 2x törölköző 2x illat esszencia INGYENES !!!!!

Az infraszauna előnyei

Kiűzi a mérgező anyagokat a szervezetből - méregtelenítés. A mérgek, valamint a nátrium, az alkohol, a nikotin, a rákkeltő nehézfémek és a higany fokozatosan felhalmozódnak az emberi szervezetben. Az infravörös hő serkenti a verejtékmirigyeket, hogy megtisztítsa és méregtelenítse a bőrt.

Csökkenti a stresszt - Az infravörös hő ellazítja az izmokat és ellazítja a testet, pl. masszázs előtt. Sok masszázsterapeuta infravörös hőt használ a masszázs nagyobb és mélyebb élménye érdekében.

Jótékonyan hat abőrre - Az infravörös hő javítja a vérkeringést, eltávolítja a szennyeződéseket és a vegyi anyagokat, valamint eltávolítja az elhalt hámsejteket
. Mindez feszesíti a bőrt és csökkenti a ráncok kialakulását.

Csökkenti a testsúlyt - az emberi test hőszabályozási folyamatának része az izzadás a pulzusszám és az anyagcsere növekedése miatt. A szervezet ekkor elkezdi kiválasztani a felesleges nedvességet, sókat és bőr alatti zsírokat. A zsírok 42°C-os hőmérsékleten ürülnek ki a szervezetből, amikor a test izzad, és a káros anyagok kiválasztódnak. Megfelelő kiegészítő a súlycsökkentéshez. 30 perc alatt akár 600 kalóriát is eléget.

Fájdalomcsillapítás - Az infravörös hő enyhíti a fájdalmat azáltal, hogy kitágítja a testben lévő ereket és felgyorsítja a vérkeringést, amely így több oxigént juttat a sérült területekre, és gyorsabbá teszi a sebek és sérülések gyógyulását. Sokan használják az infravörös fényt ízületi gyulladás, izomgörcs és reuma kezelésére.

Ugyanaz az eredmény, mint a testmozgás - 20-30 perces infraszaunában tartózkodással a szív ugyanolyan teljesítményt ad le, mint egy 9 km-es futás. Az infraszaunák azok számára alkalmasak, akiknek nincs idejük edzeni, vagy különböző sérülések miatt nem tudnak edzeni.

Javítja az immunrendszert - láz esetén megemelkedik a testhőmérséklet, és a szervezet védekezik a vírusok ellen. Az infraszauna használatakor a szervezet jobban védekezik, mivel "mesterséges lázat" idéz elő. A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a megfázást és az influenzát a legjobban az infravörös hő használatával lehet gyógyítani a korai stádiumban.

Passzív kardiovaszkuláris edzés - a bőr alá mélyen behatoló infravörös sugarakkal nemcsak a bőr, hanem az izomszövetek és a belső szervek is felmelegednek. A szervezet erre az ingerlésre a szív térfogatának és ritmusának növelésével reagál, és ez a jótékony szívmozgás edzéshez és jobb szív- és érrendszeri fittséghez vezet.
A keringés fokozása - Mély bemelegítés közben a test izzadságot kezd kiválasztani, hogy lehűtse magát. Ez fokozza a szívműködést és felgyorsítja a vérkeringést, ami segít megerősíteni és stabilizálni a vérkeringést. Az infraszauna üzemeltetési költségei összehasonlíthatatlanul alacsonyabbak, mint a hagyományos szaunáké. Az energiaköltségek minden egyes szaunában tartózkodás után körülbelül 8 CZK-t tesznek ki.

Az infraszauna 5 fő gyógyító hatása
1. Csökkenti az ízületi merevséget és segít a sérült ízületek gyógyulásában. Az infraszauna segít a reumásoknak. Ezenkívül az infraszaunában való tartózkodás felgyorsítja a sérült ízületek gyógyulását.
2. Eltávolítja a koleszterint és csökkenti a vércukorszintet. Az infraszaunában a víz 80-85%-át kiizzadjuk. A fennmaradó 15-20%-ban a zsírokat, koleszterint vagy nehézfémeket és savakat izzadjuk ki.
3. Segít a szív- és érrendszeri betegségekben. Az infravörös sugárzás javítja a vérkeringést, és így segít csökkenteni a magas vérnyomással küzdő betegek vérnyomását. A rendszeres infraszaunázás emellett erősíti az egész szív- és érrendszert.
4. Erősíti az immunrendszert és eltávolítja a mérgező anyagokat. Az izzadással a szervezetből távoznak azok a káros anyagok, amelyeket a szervezet a vérből kiürített és a zsírrétegben raktározott el. Ezenkívül bizonyított, hogy az infraszaunában való tartózkodás során 2-3-szor több káros anyagot izzad ki, mint a klasszikus finn szaunában. Az infraszauna hője az immunitást is segíti. A hőmérséklet emelkedése elpusztítja a vírusokat, vagy legalábbis megakadályozza a szaporodásukat. Ezért az infraszauna például kiváló megelőzés az influenza ellen.
5. Segít a fogyásban. Annak köszönhetően, hogy az infraszaunában izzadsz, sok kilokalóriától is megszabadulsz. Normális esetben 300 kilokalóriát izzadsz ki. Ha pedig rendszeresen izzadsz az infraszaunában, fél óra alatt 600-800 kilokalóriát izzadhatsz ki.

Műszaki paraméterek:

Személyek száma: 2
Teljesítmény: 1880 W / padlószénfűtés
Világítás: beltéri LED
Rámpa: LED világítás
Rádió: AM/FM/MP3/USB/SD/Bluetooth
MP5 előkészítés: IGEN
Digitális kezelőpanel: IGEN beltéri és kültéri
Fűtőelemek: 1x szén, 5x kerámia
Padlófűtés: IGEN
Hullámhossz: 5,6-15 μm
Italpolc: IGEN 2x
Hőmérsékletérzékelő: IGEN
Fa: Kanadai hemlock
Ionizátor: IGEN (citromesszencia)
Ajtó: edzett biztonsági üveg
Külső szélesség: 1200 mm
Külső magasság: 1900 mm
Külső hossz : 1150 mm
Súly: 128 kg