Sherman önsötétítő balaclava V5A

A Sherman-profi V5a automata hegesztősisakot úgy tervezték, hogy megvédje a szemet és az arcot a szikrázástól, a fröccsenéstől és a káros sugárzástól elektromos és gázhegesztés, forrasztás, oxigénvágás és köszörülés közben.

Az automatikus sötétítő szűrő automatikusan változik világosról sötétre, amikor az ív meggyullad, és hegesztés után újra meggyullad.

A V5a sisak két külső gombbal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a sötétségi szint beállítását 4 és 13 DIN között, valamint a fényérzékelő fokozatmentesen állítható érzékenységét az ív intenzitására hegesztés közben, továbbá két külső kapcsolóval, amelyek lehetővé teszik a sötét/fény váltási késleltetési idő háromállású beállítását és a működési mód váltását. Az elsötétítő szűrő a legmagasabb optikai fokozatú, amely biztosítja a hegesztő teljes biztonságát. Négy fényérzékelővel van felszerelve, ami különösen fontos a kis áramerősségű hegesztésnél.

A V5a kivételesen széles látómezővel rendelkezik a nagy, 100 x 62 mm-es rekesznyílásnak köszönhetően. Ezenkívül az elsötétítő szűrő teljesen elhajtható, ami jelentősen megnöveli a látószöget, és különösen hasznos a precíziós műveletek elvégzésekor vagy kedvezőtlen fényviszonyok között végzett munka során.
A V5a sisak fejlett, kényelmes és ergonomikus fejtámlával rendelkezik, amely tökéletes illeszkedést és teljes sisakbeállítást biztosít. Egy speciális billenőrendszer megváltoztatja a napellenző súlypontját a hegesztő fejéhez képest.

Ha a csiszolás funkciót választja, az elsötétítésszűrő sötétség beállítása nélkül fényerőre vált.
A belső vezérlőpanelen található egy "Teszt" gomb. amely lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségi állapotának és az elsötétítő szűrő megfelelő működésének ellenőrzését.
A technológiai fejlődés, a műszaki paraméterek és a kivitelezés tekintetében a védőszemüveg összehasonlítható az olyan cégek termékeivel, mint a Speedglas, Optrel stb.

Műszaki paraméterek:

Áramesés tartomány: 4-13 a DIN szerint
Kapcsolási idő - világos / sötét [s]: 1/30000
Kapcsolási idő - sötét / világos [s]: 0,3 - 0,9 (hirtelen)
Érzékenység beállítása: sima
Hegesztés / csiszolás: IGEN IGEN
Fényérzékelők száma: 4
Látómező [mm]: 100x65
UV/IR védelem: 16 a DIN szerint
Fényáram-csökkenés: 3 - 3,5 a DIN szerint
Optikai osztályú szűrő: 1/1/1
Tápellátás: fotocella
Be- és kikapcsolás: automatikus
Üzemi hőmérséklet [°C]: -5 ÷ 55
Súly [kg]: 0,54