A professzionális hegesztő intelligens inverterek Extol® Industrial számítógépes vezérléssel a harmadik generációs hegesztőgépek MMA és TIG hegesztési módszerekhez, amelyek a legújabb mikroprocesszoros IGBT technológiát használják. Az inverterek áttekinthető kezelőpanellel vannak felszerelve, amelyen a beállított hegesztési áram értékét megjelenítő kijelző látható, és nagyon könnyen kezelhetőek. A kifinomult elektronikának köszönhetően a hegesztési áram nagyon finoman, egységnyi pontossággal állítható. Ahegesztő inverterek egy speciális hegesztőkábellel is használhatók, amely tömlővel van ellátva az argon védőgázforráshoz és a volfrámelektródával ellátott TIG-égőhöz való csatlakozáshoz. Ez a módszer nagyon hatékony a rozsdamentes acél és különösen az acélok, az öntöttvas, valamint a réz, a titán és a nikkel hegesztéséhez. A TIG hegesztőkábelek az inverterekhez megvásárolhatók. Az invertereket hegesztőkábelek nélkül szállítjuk.

Főbb előnyök

  • Amagas üzemi ciklus (terhelési tényező) 40 °C-ig biztosítja a hosszú távú folyamatos működést még magas környezeti hőmérsékleten is.
  • az állandó kimeneti hegesztési áram a fent említett vezérlések mellett segít a stabilabb hegesztési ív fenntartásában
  • a gyors dinamikus reakció csökkenti az ívhossz áramhoz viszonyított változása által okozott sokkhatásokat
  • a hegesztőfürdőből származó anyagszórás csökkenése hegesztés közben, ami kiváló minőségű hegesztési varratot eredményez
  • automatikus védelmi funkciót tartalmaz alulfeszültség, túlfeszültség, túlmelegedés stb. esetén. A védelem aktiválódása esetén az előlapon lévő figyelmeztető lámpa kigyullad, és a kimeneti áram lekapcsolódik.
  • A gyakori és hosszú távú, piszkos területeken történő használathoz az inverter nagyméretű gyorscsatlakozókkal van felszerelve 35-50 hegesztőkábelhez.
  • Kis méretüknek és könnyű súlyuknak köszönhetően az inverterek szükség szerint a rendeltetési helyükre szállíthatók.

Jellemzők:

HOT START - megkönnyíti az ívgyújtást azáltal, hogy a kezdeti gyújtási áramot automatikusan megnöveli az eredetileg beállított hegesztési áramérték fölé.

ARC FORCE - stabilizálja a meggyújtott hegesztőívet hegesztés közben a hegesztőív hosszától függően. Ha az ív rövidítésekor az elektróda megakad, az inverter növeli az áramot. Hosszú ív esetén az inverter csökkenti az áramot, időt hagyva az elektródának, hogy megközelítse az anyagot anélkül, hogy az ív kialudna.

ANTI STICK - a hegesztőáram automatikus csökkentése minimálisra (kb. 10A), ha az elektróda megtapad, ami az elektróda lehűlését okozza, és ezután könnyen leszakítható.

LIFT TIG (ha a TIG hegesztési módszer be van állítva) - az elektromos ív begyújtása a volfrámelektróda eltávolításával a hegesztendő alkatrész felületétől. Ez a módszer jelentősen hozzájárul az elektromágneses kompatibilitáshoz, és minimalizálja a volfrámzárványok és az elektródok kopásának előfordulását.

Műszaki paraméterek:
Feszültség/frekvencia: 220-240V/50Hz
Hegesztési áram: 10-200A
Üresfeszültség: 63V-MMA, 63V-TIG
Max. effektív tápfeszültség: 26A-MMA, 17A-TIG
Védelem: 32A-MMA, 25A-TIG
Védelem max. áram: 32A-MMA, 25A-TIG
terhelés: 40°C-on - 200A/30%, 145A/60%, 110A/100%
elektróda átmérő: 1,6-5,0mm
elektróda típusa: MMA (rutil, bazal, INOX...), TIG (volfrám) kiegészítő eszközzel
technológia: Hot Start, Arc Force, Anti-Stick, Lift TIG
csatlakozó: gyorscsatlakozó 35-50
súly: 4,5kg