ATIGER 150 TIG ES egy digitális vezérlésű hegesztőinverter. Ezek az inverterek harmadik generációs professzionális inverteres hegesztőgépek, amelyeket IGBT technológiával és gyors mikroprocesszoros vezérléssel - FAST CONTROL - terveztek. A gépeket nagy terhelhetőség (125 A 100%-on) és teljesítmény, alacsony energiafogyasztás, kiváló hegesztési tulajdonságok, kis súly, kis méret és mindenekelőtt megbízhatóság jellemzi. A vezérlőelektronika SMD-technológiával készül.
Ezeket a gépeket olyan műveletekhez tervezték, ahol a hangsúly a maximális használati értéken és a nagy teljesítményen van, elfogadható áron. A gépek mikroprocesszoros vezérléssel és a beállított értékeket megjelenítő kijelzővel vannak felszerelve.
Berendezések

A beállítási pontokat megjelenítő tiszta kijelző

Egyszerű és világos grafika nagy gombokkal


MMA

HOT START funkció

ARC FORCE funkció

ANTI STICK funkció - ha a hegesztőelektróda rövidzárlatot okoz, az áram automatikusan 10 A-ra csökken.

V.R.D. MMA biztonsági rendszer


TIG ES

TIG ES funkció - üresjárati állapotban 12V van a kimeneti csatlakozókon - az inverter kikapcsolt állapotban van. A volfrámelektróda érintésekor az inverter automatikusan bekapcsol.

TIG PULS hegesztés - vékony anyagok hegesztéséhez

TIG DOWN SLOPE - kráterkitöltés

TIG végáram


MMA hegesztés
A hegesztőív tökéletes begyújtását a két fokozatban könnyen állítható HOT START funkció biztosítja. HOT START - az "indítóáram" 0-tól (kikapcsolva) a beállított hegesztési áramnál 70%-kal nagyobb értékig állítható be. A HOT START időtartamát is be lehet állítani a hegesztési körülményektől függően. A 85 V-os vakolófeszültség támogatja a hibamentes ívgyújtást.


A TIGER TIG ES gépek alapfelszereltségként rendelkeznek a V.R.D. (Voltage Reduce Device) biztonsági funkcióval. A funkció könnyen be- és kikapcsolható, amit a kijelzőn megjelenő szimbólumok jeleznek. A V.R.D. bekapcsolt állapotban fokozott biztonságot nyújt a munkavégzés és a gép kezelése során. A V.R.D. automatikusan csökkenti az ürítőfeszültséget egy biztonságos 15 V-os értékre, amikor a kezelő nem hegeszt. Amint a hegesztő az elektródával megérinti a hegesztendő anyagot, a feszültség azonnal 85 V üres feszültségre emelkedik (5 másodpercig) és a HOT START funkció aktiválódik, biztosítva a problémamentes indítást.

TIG hegesztés
A gépek a TIG ES precíziós érintéses ívgyújtással vannak felszerelve. Az ES biztosítja a biztonságos indítást a TIG-ben és a volfrámelektróda nagyon alacsony kopását az indítás során. Az elektronika lehetővé teszi a DOWN SLOPE funkció beállítását - a kráter feltöltését a hegesztési folyamat végén és a pulzáció beállítását 500 Hz-ig terjedő tartományban a nagyon vékony rozsdamentes acél és más anyagok hegesztéséhez. A hegesztési folyamat pontos befejezéséhez lehetőség van a végáram beállítására.


A hegesztési folyamat végének aktiválása egyszerűen a volfrámelektróda kicsinyítésével, majd nagyításával történik. A hegesztőív intenzitása egy meghatározott ideig (0-5 mp) csökken, amíg teljesen le nem áll - "kráterkitöltés". Az így felszerelt TIGER TIG ES gépek egyszerű kezelésükkel és paraméterbeállításukkal sokoldalúan alkalmazhatók szinte minden MMA és TIG/WIG hegesztési alkalmazásban.

A mikroprocesszoros vezérlés lehetővé teszi:
Az MMA-módszerben:

HOT START funkció beállítása - az áram %-os növelése vagy a funkció kikapcsolása.

A HOT START funkció idejének beállítása.

A V.R.D. biztonsági funkció be- és kikapcsolása.

Hegesztési áram beállítása


TIG-módszerben:

A PULS funkció bekapcsolása és beállítása a 0,5 - 500 Hz frekvenciatartományban

A hegesztési áram időzítési funkció bekapcsolása - DOWN SLOPE és annak beállítása 0,1 - 5 sec tartományban.

A véghegesztési áram beállítása 10 A-tól

Hegesztési áram beállítása

A volfrámelektróda közelítése a hegesztendő anyaghoz

A hegesztendő anyaggal érintkező volfrámelektróda

A volfrámelektróda leválasztása és a hegesztőív begyújtása az ES által - A volfrámelektróda nagyon alacsony kopása érintés hatására

Hegesztési folyamat

A hegesztési folyamat befejezése és a DOWN SLOPE aktiválása (kráterkitöltés) a volfrámelektróda kb. 8-10 mm-re történő eltávolításával történik a hegesztendő anyagtól.

Újbóli közelítés - a hegesztési áramot egy beállított időre (0-5 mp) a végáram beállított értékére (pl. 10A) csökkentik - kráterkitöltés.

A hegesztési folyamat befejezése

A digitális vezérlés automatikusan kikapcsolja a hegesztési folyamatot

Műszaki paraméterek:

50/60 Hz bemeneti feszültség:

1x230 V

Védelem:

16 A

Hegesztési áramtartomány:

10-150 A

100%-os terhelhetőség:

125 A

60%-os rakodó:

140 A

Terhelhetőség maximális I:

45%

Feszültség üres állapotban:

88 V

Kapacitás:

IP 23 S

Gyorscsatlakozó:10-25
Méretek LxBxH:

310 x 143 x 220 mm

Súly:

5,5 kg