Airprofi 401/50 dugattyús kompresszorok. Az Airprofi termékcsaládot professzionális és különösen igényes felhasználók számára tervezték. Az Airprofi egy rendkívül robusztus kialakítású kompresszormárka, amelyet mindennapi, igényes, professzionális használatra terveztek. A kiváló minőségű tervezés és felszereltség garantálja az Airprofi sorozatú kompresszorok hosszú élettartamát.

A nyomástartó edény kétoldali korrózióvédelme tűzihorganyzással. A kiváló minőségű szívószűrő szűrőbetéttel biztosítja a tiszta szívólevegőt nagy áramlási sebesség mellett. A kéthengeres, nagy teljesítményű szürkeöntvény egység alacsony fordulatszámmal kombinálva maximálisan csendes működést és hosszú élettartamot garantál. A nagyméretű hűtőbordákkal ellátott radiátor biztosítja az alacsony léghőmérsékletet a nyomástartó edény bemeneténél.

A rugalmas páncélozott tömlővezetékek rezgésálló hővédelemmel garantálják a hosszú élettartamot. Az indítást egy indító kondenzátor és egy indító túlnyomásszelep könnyíti meg. Az AIRCRAFT® az első gyártó, amely az Airprofi sorozat kompresszorait alapfelszereltségként belső és külső tűzihorganyzással ellátott nyomástartó edényekkel látja el. Ez hosszú távú korrózióvédelmet garantál. Az Airprofi sorozatra 15 év garanciát adunk a rozsdásodás ellen. A nagyméretű ventilátorkerék és a légcsatorna biztosítja a kompresszor optimális hűtését.

A stabil, kormányozható, rögzítőfékes alváz a nagy kerekekkel és a légtöltésű gumiabroncsokkal együtt kényelmes szállítást tesz lehetővé (a kompresszort nem kell menet közben felemelni). A kiváló minőségű, nagy nyomatékú villanymotort motoros megszakító védi a túlmelegedés és túlterhelés ellen. Ergonomikusan kialakított, meghosszabbított fogantyú a kényelmes és biztonságos szállításhoz.

A gumi fogantyú megakadályozza a csúszást. A kompresszoron csak szilárd csavaros csatlakozókat használnak (nincsenek tömlőcsatlakozók). A szűrő nyomásszabályozója (tartozék) lehetővé teszi az üzemi nyomás fokozatmentes beállítását, miközben egyidejűleg eltávolítja a szennyeződéseket, az olajat és a kondenzátumot. Két átlátszó műszer mutatja az üzemi nyomást és a nyomástartályon belüli nyomást. Három nyomólevegő-kimenet a szűrt nyomólevegő, a szűrt és olajozott nyomólevegő és egy közvetlen nyomólevegő-kimenet a nyomástartó edényből. Alapfelszereltség a DIN EN 983 szabvány szerinti egykezes biztonsági csatlakozókkal felszerelt valamennyi kimeneti nyíláson. A két külön zárórendszerrel ellátott szellőzőtechnológiának köszönhetően nagyobb biztonság érhető el.

Műszaki paraméterek:
Kompressziós rendszer HOS
Maximális átfolyási sebesség 390 l/min
Töltési teljesítmény kb. 285 l/min.
Maximális nyomás 10 bar
Nyomástartó edény térfogata 50 l
Hengerek/fokozatok 2/1
Fordulatszám 1360 rpm
Felvett teljesítmény 2200 W
Elektromos csatlakozás 230 V
Méretek (Sz × H × D) 810 × 790 × 430 mm
Súly 56 kg
Hangnyomásszint LPA (4 m) 96 dB(A)