Airprofi 503/50 dugattyús kompresszor. Az Airprofi termékcsaládot a professzionális és különösen igényes
felhasználók számára tervezték. Az Airprofi egy rendkívül robusztus kialakítású kompresszor márka, amelyet a mindennapi igényes professzionális használatra terveztek. A kiváló minőségű tervezés és felszereltség garantálja az Airprofi sorozatú kompresszorok hosszú élettartamát.
A nyomástartó edény kétoldali korrózióvédelme tűzihorganyzással.

Kiváló minőségű szívószűrő szűrőbetéttel biztosítja a tiszta beszívott levegőt nagy áramlási sebesség mellett. A kéthengeres, nagy teljesítményű szürkeöntvény egység alacsony fordulatszámmal együtt maximálisan csendes működést és hosszú élettartamot garantál. A nagyméretű hűtőbordákkal ellátott radiátor alacsony léghőmérsékletet biztosít a nyomástartó edény bemeneténél.

A rugalmas páncélozott tömlővezetékek rezgésálló hővédelemmel garantálják a hosszú élettartamot. Az indító kondenzátor és az indító túlnyomásszelep megkönnyíti az indítást. Az AIRCRAFT® az első gyártó, amely az Airprofi sorozat kompresszorait alapfelszereltségként belső és külső tűzihorganyzással ellátott nyomástartó edényekkel látja el. Ez hosszú távú korrózióvédelmet garantál. Az Airprofi sorozatra 15 év garanciát adunk a rozsdásodás ellen. A nagyméretű ventilátorkerék és a légcsatorna biztosítja a kompresszor optimális hűtését. A stabil, kormányozható, rögzítőfékes alváz a nagy kerekekkel és a légtöltésű gumiabroncsokkal együtt kényelmes szállítást tesz lehetővé (a kompresszort nem kell menet közben felemelni).

A kiváló minőségű, nagy nyomatékú villanymotor a túlmelegedés és túlterhelés ellen motoros megszakítóval védett. Ergonomikusan kialakított, meghosszabbított fogantyú a kényelmes és biztonságos szállításhoz.A gumi fogantyú megakadályozza a csúszást. A kompresszoron csak szilárd csavaros csatlakozókat használnak (nincsenek tömlőcsatlakozók). A szűrőnyomás-szabályozó (tartozék) lehetővé teszi az üzemi nyomás fokozatmentes beállítását, miközben egyidejűleg eltávolítja a szennyeződéseket, az olajat és a kondenzátumot.
Két jól látható műszer mutatja az üzemi nyomást és a nyomástartályon belüli nyomást.

Három nyomólevegő-kimenet a szűrt nyomólevegő, a szűrt és olajozott nyomólevegő és egy közvetlen nyomólevegő-kimenet a nyomástartályból. Széria minden kimeneti nyíláson a DIN EN 983 szabvány szerint felszerelt egykezes biztonsági csatlakozókkal.A két külön zárórendszerrel ellátott légtelenítési technológiának köszönhetően nagyobb biztonság érhető el.

Műszaki paraméterek:
HOS kompressziós rendszer
Maximális áramlási sebesség 510 l/perc.
Töltési teljesítmény kb. 400 l/perc.
Maximális nyomás 10 bar
Nyomástartály kapacitása 50 l
Hengerek/fokozatok 2/1
Fordulatszám 1310 rpm
Felvett teljesítmény 3000 W
Elektromos csatlakozás 400 V
Méretek (Sz × H × D) 900 × 430 × 860 mm
Súly 66 kg
Hangnyomásszint LPA (4 m) 95 dB(A)

A kompresszorok nagy teljesítményű és kiváló minőségű berendezések, amelyek gyártása az ISO 9001 minőségirányítási rendszer szerint történik. Minden kompresszort szállítás előtt próbapadon tesztelnek. A kompresszor kiválasztását elsősorban a szükséges elszívandó levegőmennyiség és a csatlakoztatott készülék üzemi nyomása befolyásolja.