A modern, professzionális, mikroprocesszoros, digitális ultrahangos tisztítóberendezés a különböző tárgyak kiváló minőségű, hatékony, gyors és egyben nagyon kíméletes tisztítására, illetve bármilyen formájú, akár nagyon masszív tárgyakra tapadt szennyeződések eltávolítására szolgál. Sok esetben ez az egyetlen módja a hatékony tisztításnak vagy zsírtalanításnak is. Mégpedig a tisztítandó felületek esetleges mechanikai sérülésével járó előzetes kefélés vagy hasonló módszerek nélkül.

Az általában 40 kHz körüli rezgési frekvenciájú ultrahang egy speciális tisztítóban nagyszámú mikroszkopikus buborékot hoz létre a tisztítófürdőben, amelyek azonnal implodálnak (az úgynevezett kavitációs hatás nyomáshullámokkal), és a felszabaduló energia lecsupaszítja a szennyeződést a tisztítandó tárgy külső és belső felületéről. Az egész tisztítási folyamat viszonylag gyors. A szennyeződés típusától függően néhány másodperctől néhány percig tart.

A tisztítóberendezés a tisztítóközeg szabályozott fűtésével van felszerelve. A megemelt hőmérsékleten végzett ultrahangos tisztítás lerövidíti a tisztítási időt, és a szennyeződések eltávolítása hatékonyabban és gyorsabban történik. Az ultrahangos tisztítóberendezésekben tisztítóközegként különböző speciális tisztító vegyi oldatokat használnak, amelyek elősegítik a kavitációt, csökkentik a víz felületi feszültségét, jelentősen felgyorsítják a szennyeződések felszabadulását stb.

A 2 literes fürdőtérfogatú professzionális ultrahangos tisztítóberendezés a teljes sorozat legkisebb modellje. Rozsdamentes acélból készült. A tisztítóhoz tartozik egy fedél és egy speciális betétkosár (a tisztított tárgyak nem érnek a kád aljához). Digitális vezérléssel (digitális időzítővel) és fűtéssel (szabályozott 20°C-tól 80°C-ig) rendelkezik.

A Professional ultrahangos tisztítók tökéletesen alkalmasak autójavító műhelyekben történő használatra (pl. injektorok, fúvókák, karburátoralkatrészek, különböző autóalkatrészek, csapágyak, szűrők, szórópisztolyok stb. tisztítására.), a gépészetben (rozsdamentes acél, sárgaréz, alumínium és egyéb alkatrészek tisztítása stb.), az elektrotechnikában, a galvanizálásban, a laboratóriumi technológiában, az ékszerészetben, az óragyártásban, az optikában (szemüvegek és lencsék tisztítása és zsírtalanítása), az orvostechnikában, az élelmiszeriparban stb.

Műszaki paraméterek:

Tartály térfogata:
tartály méretei:
tisztító méretei:
ultrahangos teljesítmény:
fűtés:
frekvencia:
súly:
2 l
150 x 135 x 100 mm
175 x 160 x 210 mm
50 W
50 W
40 kHz
2,2 kg