Japán kétoldalas fenőkő SK11 - 150 és 1000 szemcseméretű

Kétoldalas fenőkő a japán SK11 márkától , kettős 150-es és 1000-es JIS szemcsékkel késpengék, vésők, gyalukések és egyebek élezéséhez. Az állvány a csomag része. A kő mérete 175 x 55 x 25 mm. Japánban készült.

sk11_japan_logo

A japán vízköszörűkövek kiváló csiszolási teljesítményükről ismertek. A koptató részecskéket a víz nagyon gyorsan lemossa, ami új, éles kristályokat tár fel, és így mindig első osztályú felületet biztosít bármilyen penge csiszolásához. Az őrlés során, i.e."daráló cefre", amely szintén"Nagura" kövek segítségével készíthető. Ez a zagy növeli az őrlési folyamat hatékonyságát. A japán vízköveket csak vízzel szabad kenni, olajjal soha. Ezeket a köveket vízbe áztathatjuk, hogy növeljük az őrlési teljesítményt, de soha ne hagyjuk őket hosszú ideig vízben, ami befolyásolhatja a kristályok kötődését és repedéshez vezethet.

Japánban készült

A köszörűkő tulajdonságai:

✅ Kettős JIS szemcse: #150 és #1000
✅ Kétoldalas vízkő
✅ Tompa pengéhez (#150) és normál köszörüléshez (#1000)
✅ Az állványt a csomag tartalmazza
✅Japánban készült

Melyik durvaságot válasszam?

Egy igazán tompa vagy egyenetlen penge élezéséhez használjon alacsony JIS-számú köveket (japán szemcsés osztályozás). Minél kisebb a szám, annál durvább a kő. A magas JIS számmal rendelkező kövek végső és finom csiszolásra vagy simításra szolgálnak.

csiszoló_kövek_szemcse

  • #120 - #600 JIS: tompa és egyenetlen pengekhez
  • #700 - #2000 JIS: normál köszörüléshez
  • #3000 - #5000 JIS: minőségi pengék finom csiszolásához
  • #6000+ JIS: rendkívül finom kövek a karcolások elsimításához vagy eltávolításához

Hogyan lehet vízkövekkel élezni?

japán_hoblik_információ A japán vízkővel való megfelelő élezéshez célszerű (a kés és a kő mellett) egy törülközőt és egy edényt vízzel (pl. műanyag) készíteni. Merítse a követ a tartályba körülbelül 10 percre, hogy a kő elegendő vizet szívjon magába. Ezután helyezze a követ egy kendőre, tartsa a kést domináns kezében úgy, hogy a lapos penge maga felé nézzen, és kezdje el az élezést.

A késnek vízszintes helyzetben, a szélességhez képest körülbelül 45°-os szögben kell feküdnie a kövön, magának a pengének pedig 15-20°-os szögben a kő felületén kell feküdnie. A fogantyút tartó kéz mutatóujja a penge hátulján, a másik kéz három ujja pedig a penge oldalán feküdjön. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg magát a kezelés során.

Ezzel a markolattal mozgassa a pengét egyenletes mozdulatokkal a kő teljes felületén körülbelül 30-szor. A kő felületén iszapszerű folyadék kezd képződni - ne törölje át ezt a folyadékot az őrlés között, mert növeli az őrlési folyamat hatékonyságát. Ha a kő elkezd kiszáradni a csiszolás során, kefélje át ismét kis mennyiségű vízzel.

A folyamatot többször meg kell ismételni, hogy az egész penge egyenletesen élesedjen. Az élezés után mossa le a kést és a követ vízzel, szárítsa meg törölközővel és tárolja száraz helyen.