A mai szennyvízárak melletta 250 W-os dobszivattyú ideális eszköz az esővízhordóban, -gyűjtőben vagy -tartályban tárolt esővíz szivattyúzására vagy szivattyúzására 35°C-os hőmérsékletig. A 250 W-os esővízszivattyú azonban kerti öntözésre is alkalmas, a rozsdamentes acélból készült flexibilis csőnek, a zárható csapnak és a ¾" (19 mm) külső kivezető adapternek köszönhetően a kerti tömlő könnyen csatlakoztatható. A 250 W-os hordószivattyú lehetővé teszi, hogy a szivattyút biztonságosan fel lehessen függeszteni a hordó vagy a tartály szélére.

A250 W-os dobszivattyú egy beépített 10 m hosszú, 3 huzalos, gumiköpenyes, villában lévő védőérintkezővel ellátott, 10 m hosszú, 3 huzalos kábelen keresztül csatlakozik a hálózathoz, az egyes huzalok keresztmetszete 1,5 mm². A 250 W-os esővízszivattyú úszókapcsolóval rendelkezik, amely biztosítja, hogy a szivattyú automatikusan be- vagy kikapcsoljon a vízszint függvényében, amely könnyen beállítható a hordószivattyú fogantyújában található állítható tartónak köszönhetően. A 250 W-os PROTECO keringetőszivattyú burkolata rendkívül tartós ABS műanyagból készült. A PROTECO dobszivattyú megbízható és mindenekelőtt gazdaságos működését egy nagy teljesítményű, karbantartásmentes 250 W-os aszinkronmotor biztosítja, amely hermetikusan el van választva a szívókamrától egy tömítéssel, így nem kockáztatja a nem kívánt víz bejutását a vezetékezésbe.

A250 W-os dobszivattyú kivehető szűrővel rendelkezik, amely megvédi a szivattyút a szennyeződések bejutásától és az eltömődéstől. A beépített hővédő kapcsoló megvédi a szivattyút a túlterheléstől.