Elérhetőségek
winter tree winter tree winter tree winter tree
0 0 Ft Kosár A kosár üres

Akkus csavarhúzók

Az akkus szerszámok nagyfokú rugalmasságuk és mobilitásuk miatt váltak népszerűvé. A tápkábel hiánya lehetővé teszi, hogy szinte bárhol dolgozzon, ez az egyik fő oka annak, hogy az akkus csavarhúzók és akkus fúró-csavarozók népszerű segítőkké váltak az otthonokban és a szakmai műhelyekben . Az akkumulátoros csavarhúzó mindenekelőtt kompakt és könnyen használható , így mindenki számára ideális, tapasztalattól és fizikai állapottól függetlenül. A jó minőségű akkumulátorokkal felszerelt jelenlegi modellek hosszú élettartamot és megbízhatóságot garantálnak.

A választás során fel kell tennie magának néhány kérdést a megfelelő választáshoz:

 1. Felhasználási cél: Csavarhúzót szeretne kis ház körüli munkákhoz, vagy robusztusabb szerszámra van szüksége építési vagy kézműves munkákhoz? A megfelelő eszköz kiválasztását az Ön igényei alapján kell megválasztani.

 2. Az akkumulátor teljesítménye és kapacitása: A minőségi akkumulátor kulcsfontosságú a hosszú élettartamhoz és a gyakori töltés szükségességének minimalizálásához.

aku šroubovák

Az akkumulátoros szerszámok fő típusai:

 • Akkus fúró : Ez egy többcélú szerszám, amely kombinálja a fúrást és a csavarozást. Az akkumulátoros fúrók gyakran több funkciót is kínálnak, beleértve a kalapácsot, amely ideális kemény anyagok, például tégla vagy beton megmunkálásához.

 • Akkus csavarhúzó : Ezt a kompakt szerszámot kifejezetten csavarozáshoz tervezték. Az akkumulátor méretétől és feszültségétől függően a csavarhúzók teljesítménye változó. Például a kisebb csavarhúzók feszültsége csak 3,6 V, míg a robusztusabbak elérhetik a 20 V-ot is. A fejlettebb modelleknél gyakran rendelkezésre áll csúszókuplung a nyomaték beállításához.

Az akkus csavarhúzó rögzítése:

 • Tokmány befogása: Ezek a csavarhúzók és fúrók hárompofás fejjel rendelkeznek, amely a fogaskerék elfordításával állítható. Leginkább nagyobb fúrógépekkel fog találkozni, amelyek sokféle műveletet tesznek lehetővé, a csavarozástól a fúrásig vagy keverésig.

 • ¼”-os hatlapú tokmány: Kisebb és könnyebb csavarhúzók, gyakran használják összeszereléshez, bútorok összeszereléséhez vagy tiplikhez. Ez a típus egyszerűsége és könnyű kezelhetősége miatt népszerű a villanyszerelők körében.

Elemtípus

Az akkumulátoros csavarhúzókban főleg Li-Ion akkumulátorokkal találkozhat. Ezeket az akkumulátorokat a nagy kapacitás és az úgynevezett memóriaeffektussal szembeni ellenállás jellemzi, ami azt jelenti, hogy nem szoktak hozzá a részleges töltéshez és kisütéshez. Ezenkívül könnyűek, így kényelmesek a hordozható szerszámok számára. Élettartamuk meghosszabbítása érdekében a legjobb 5-15°C közötti hőmérsékleten tárolni, és nem ajánlott teljesen kisütni. Az optimális töltés 20-80%.
A NiCd típusú akkumulátorok ritkábban jelennek meg, de nagy áramterhelhetőséget kínálnak. Másrészt érzékenyebbek a memóriaeffektusra.
A NiMH akkumulátorok egyfajta köztes megoldás az első kettő között. Valamivel kisebb áramterhelésük van, mint a NiCd, de jobban ellenállnak a memóriaeffektusnak, és általában olcsóbbak, mint a Li-Ion akkumulátorok.
Az akkumulátorcsomagnak mindig tartalmaznia kell egy töltőt. A 3-5 óra alatt feltöltő szabványos akkumulátortöltők mellett vannak olyan gyorstöltők is, amelyek ezt a folyamatot mindössze egy órára lerövidítik.

Sebesség szintjei

A piacon találkozni fog egy- és kétsebességes akkus csavarhúzókkal.
Az egysebességesek ideálisak könnyebb munkákhoz, amikor nincs szükség extrém sebességre vagy erős nyomatékra. A kétsebességesek közelebb állnak az akkumulátoros fúrók jellemzőihez, és használhatók nagyobb csavarok, csavarok meghúzására, de fúrásra is.

Nyomaték

Egyes akkumulátoros csavarhúzók lehetővé teszik a nyomaték csúszókuplungon keresztüli beállítását, bár nem minden modell rendelkezik ezzel a funkcióval. Ezek az eszközök lehetővé teszik a nyomaték szabályozását általában 1-5 Nm tartományban. Ha fúrócsavarhúzókról van szó, a szokásos nyomaték 10-30 Nm között van. Kisebb nyomatékkal alkalmasak lesznek puha anyagok megmunkálására, míg a nagyobb nyomatékkal rendelkező csavarhúzók keményebb anyagokat, például falazatot is képesek kezelni. A professzionális modellek 55 Nm feletti értéket is elérhetnek.

aku šroubovák

Feszültség

Az akkumulátoros csavarhúzók tipikus feszültségértékei 3,6 V és 20 V között vannak.

A 3,6–7,2 V olyan kompakt csavarhúzókat képvisel, amelyek kevésbé megerőltető munkákra alkalmasak, körülbelül 5 Nm nyomatékkal. A 7,2–10,8 V-os egyre kompaktabb, de fejlettebb funkciókkal, például sebességszabályozással. Erősebbeknél az akkumulátor cseréjére is van lehetőség, illetve némelyik mechanikus váltós fúrásra is alkalmas. 10,8 V és magasabb - ezek az akkus fúró-csavarozók kategóriájába tartozó eszközök. A legerősebbek akár 54 V-ot is elérhetnek, a 36 V-tól és afeletti modellekkel gyakran professzionális felhasználókat céloznak meg.

Akkumulátor-kapacitás

Amikor azt mondjuk, hogy akkus csavarhúzó , akkor óhatatlanul arra gondolunk, hogy egy ilyen eszköz mennyi ideig működik egy töltéssel. Ezt az akkumulátor kapacitása határozza meg, amelyet mAh-ban adnak meg.

 • 1000 mAh kapacitású akkumulátor – egyetlen töltéssel körülbelül egy órát bír.
 • 2000 mAh-s akkumulátor - duplája, azaz körülbelül 2 óra időtartamra számíthat.
 • A prémium eszközök 5000-6000 mAh tartományban kínálnak kapacitást , ami még hosszabb élettartamot garantál.

Motor típus

Minden akkus csavarhúzó alapja a motor. Az akkumulátoros fúrók és csavarhúzók általában két fő típussal vannak felszerelve - szén- és szénmentes motorokkal.

 • A kefe nélküli motor a prémium csavarhúzókra jellemző. Nagyobb teljesítmény, hatékonyság és erősebb nyomaték jellemzi. Az egyetlen hátrány gyakran a magasabb vételár, de ha rendszeresen szeretné használni az eszközt, akkor ideális választás.
 • A karbon motor azoknak való, akiknek csak alkalmanként van szükségük csavarhúzóra. Bár kisebb teljesítményű és rövidebb élettartamú, az ára lényegesen alacsonyabb.

aku šroubovák

GYIK

Milyen funkciókkal kell rendelkeznie egy minőségi akkus csavarhúzónak?

Lényeges jellemzője az orsózár, amely lehetővé teszi a tengely mozgásának leállítását. Ennek köszönhetően a csavarhúzót klasszikus kézi csavarhúzóként is használhatja.

Akkus csavarhúzó vagy akkus fúró - mit válasszunk?

A választás az Ön igényeitől függ. Ha csak alkalmanként van szüksége szerszámra, például bútorok összeszereléséhez, egy alap akkus csavarhúzó is megteszi. Gyakoribb és megerőltetőbb munkákhoz az akkus fúrócsavarhúzó jobb választás lenne.

Milyen egyéb funkciókat kínálnak az akkus csavarhúzók?

Sok modell lehetővé teszi a nyomaték szabályozását. Manapság a legtöbb csavarhúzó elem állapotjelzővel és praktikus LED-lámpával is rendelkezik a rosszul megvilágított helyeken történő munkavégzéshez. Ne feledkezzünk meg a fordított funkcióról sem. Ha valami extrát keres, a fúróváltozatok gyakran kalapács funkcióval rendelkeznek.

Összegzés: Akár belépő szintű modellt keres kisebb, otthon körüli munkákhoz, akár robusztus akkus fúró-csavarozót keres nagyobb igénybevételű munkákhoz, fontos ismernie a legfontosabb műszaki jellemzőket és jellemzőket, hogy a legtöbbet hozza ki befektetéséből. Bárhogyan is dönt, egy jó akkus csavarhúzó minden otthoni ezermester felszerelésének része kell, hogy legyen.

Az akkumulátoros csavarhúzók választékát itt találja.

Időpont: 2023.11.09
Szerző: Simon Křižák

SK
Már vásároltam
Új ügyfél vagyok
Elfelejtettem a jelszómat

A Stroje a vybavení s.r.o., mint személyes adatok kezelője, ezen a weboldalon a weboldal működéséhez szükséges cookie-kat kezel, elemzési célokra és az Ön hozzájárulása esetén, a célzott reklámokhoz. TÖBB INFORMÁCIÓ

Načítam zboží...
Načítám PPL ParcelShop...