Elérhetőségek
winter tree winter tree winter tree winter tree
0 0 Ft Kosár A kosár üres

Hogyan válasszunk akkumulátoros porszívót?

Az akkus porszívók nagyszerű alternatívát jelentenek a hagyományos, vezetékes modellekkel szemben. A beépített akkumulátornak köszönhetően porszívózhatja otthonát anélkül, hogy a kábelt az egyik aljzatból a másikba kellene váltania. A vele végzett munka során nem korlátozza a kábel hossza, így egy töltéssel kényelmesen felporszívózhat egy egész lakást vagy házat. Fontos azonban megjegyezni, hogy az akkumulátor élettartama modellenként változó , csakúgy , mint az újratöltéshez szükséges idő.

Az adott modelltől függően a működési idő 10-250 perc , a töltési idő pedig 1-16 óra. A drágább modellek gyakran jobb teljesítményt és rövidebb töltési időt kínálnak. Mindazonáltal nem az ár lehet az egyetlen szempont, amelyet figyelembe kell venni a választás során.
Az is meghatározó, hogy a botot vagy a kézi modellt részesíti előnyben , és milyen célokra tervezi használni. Mindegyik változat különböző kiegészítőket kínál, amelyek bővíthetik a porszívó funkcionalitását. A választás során érdemes a szűrés minőségére, a teljesítményre, a zajra és a hulladéktároló űrtartalmára is figyelni. A kellemes porszívózás az általa kínált egyéb funkcióktól is függhet. A márkát és az árat is figyelembe kell venni a választásnál.

aku vysavač

Az akkumulátoros porszívók típusai

1) Pálcás porszívók: népszerű választás az egész otthon tisztítására. Kialakításuknak köszönhetően könnyen kezelhetők és különféle felületekre alkalmasak, a fapadlótól a szőnyegig. Megfelelőségük és kisebb súlyuk praktikus segítővé teszi őket. A klasszikus pálcás porszívók mellett találhatunk felmosóval ellátott kombinált modelleket vagy 2 az 1-ben változatokat is, amelyek könnyen átalakíthatók kézi porszívóvá.
2 az 1-ben - Pálcás és kézi porszívó kombinációja. Ezek a modellek tökéletesek az egész otthon tisztítására, de egy kisebb, kézi porszívó rugalmasságát is kínálják bizonyos feladatokhoz vagy az autó tisztításához.
3 az 1-ben – porszívók, amelyek kombinálják a porszívózást és a felmosást. Egyes modellek lehetővé teszik mindkét funkció egyidejű végrehajtását, míg mások külön opciókat kínálnak. Vannak gőzporszívók is, amelyek külön kategóriát képviselnek.

2) Kézi porszívók: Ezek a kompakt porszívók ideálisak az apró szennyeződések gyors tisztítására, a kárpitozás vagy a jármű belsejének felszívására. Könnyűek és könnyen kezelhetők, de általában rövidebb akkumulátor-élettartamot és kisebb hulladéktárolót kínálnak.

Akkumulátoros porszívók szűrése

A szűrés kulcsszerepet játszik az akkumulátoros porszívókban. A szűrés hatékonysága nem csak a porszívózás minőségét, hanem a porszívó élettartamát is közvetlenül befolyásolja. Ez egy szűrő, amely biztosítja, hogy a helyiségbe visszavezetett levegő tiszta legyen. A mai porszívók fejlett, többlépcsős szűrőrendszerekkel büszkélkedhetnek. A legjobb modellek általában két- vagy háromfokozatú szűrést kínálnak, kombinálva a bemeneti, kimeneti szűrőket és a prémium modellek esetében egy speciális zsákot, amely megvédi a motort a portól és szennyeződésektől.

Az EPA és HEPA szűrők a legmodernebb szűrési technológiát képviselik, és ideálisak az allergiában szenvedők számára. Míg a HEPA szűrőket a 13–14. szűrési osztályban használják, az EPA szűrőket a 10–12.
Mosható szűrők
- több rétegből álló összetett rendszer, amely még a finom mikrorészecskéket is képes rögzíteni. Ezen kívül kitűnnek hosszú élettartamukkal.
Mikroszűrők - az alapszűrők közé tartoznak, és többnyire szövetből vagy habanyagból készülnek. A porszívók megfizethetőbb modelljeire jellemzőek.
Vízszűrő - ez a fajta szűrő azon az elven működik, hogy a szennyeződéseket közvetlenül a vízbe szívja fel, ami garantálja a magas szűrési hatékonyságot és allergiások számára is alkalmas.

Akkumulátorok vezeték nélküli porszívókhoz

Az akkus porszívó teljesítménye közvetlenül függ az akkumulátor minőségétől.
Modelltől függően Ni-Mh vagy Li-Ion akkumulátorokkal találkozhat .
Ni-Mh - a memória hatása jellemzi, ami a kapacitás fokozatos csökkenéséhez vezethet. Feltöltés előtt ajánlatos teljesen lemeríteni. Ennek ellenére ez az akkumulátor már nem olyan gyakori a modern porszívókban . Li-Ion - egy olyan típusú akkumulátor, amelyet nem szabad teljesen lemeríteni, mivel ez gyorsabb kopáshoz vezethet. Élettartama általában 500 és 1000 töltési ciklus között van . Ezeknek az akkumulátoroknak a kapacitása általában 800 és 3600 mAh között van , az erősebb pálcás porszívók pedig nagyobb kapacitással rendelkeznek.

aku vysavač

Akkumulátor-kapacitás
Az akkus porszívó működési ideje egyenesen arányos az akkumulátor kapacitásával. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy mennyi ideig tart a porszívó feltöltése.
Üzemidő - az üzemidő nagyon változó lehet; míg egyes porszívók csak néhány tíz percig bírják, mások órákig is működhetnek. Az átlagos működési idő általában 10 és 120 perc között van. Töltési idő – a töltéshez szükséges idő is jelentősen változhat. Egyes porszívók kevesebb mint egy óra alatt teljesen feltölthetők, míg mások akár 8 órát is igénybe vehetnek.

Porszívó teljesítmény

A porszívó kiválasztásakor nem szabad figyelmen kívül hagyni a szívóteljesítményét. Ezt az értéket az energiafogyasztással együtt fel kell tüntetni az energiacímkén. A szívóerő közvetlenül összefügg a porszívózás hatékonyságával. A porszívókat általában A-tól G-ig osztályozzák a szívóerő szerint . A padló anyaga és a fúvóka kialakítása határozza meg a porszívó teljesítményét. Az alapmodellek teljesítménye általában 70 W körüli, míg az átlagos porszívó 150 W körüli. Az elit modellek teljesítménye akár 150 W- nál is nagyobb lehet.

Zsák vagy gyűjtőedény
A legtöbb vezeték nélküli porszívó inkább a gyűjtőedényt részesíti előnyben a szennyeződések összegyűjtésére. A ciklonszűrésnek köszönhetően a tartály belsejében lévő levegő örvényt hoz létre, amely a centrifugális erőnek köszönhetően leválasztja a szennyeződéseket. Bár ezek a porszívók elterjedtek, találkozhatunk porzsákos változatokkal is.

Gyűjtőtartály – Ezeknek a porszívóknak valamivel rosszabb a szűrési képessége, ezért gyakrabban kell őket tisztítani. A kiömlés port okozhat, ami problémás az allergiások számára. Éppen ellenkezőleg, nem kell aggódnia, hogy több táskát vásárol; egyszerűen ürítse ki a tartályt és mossa ki. A porszívóknál gyakran megemlítik a tartály térfogatát, ami meghatározza, hogy milyen gyakran kell majd kiüríteni. Ennek ellenére ez a tényező nem lehet döntő tényező a vásárláskor, mivel minden használat után ki kell üríteni a tartályt.

Táska – A porzsákos porszívók kiválóan alkalmasak allergiások vagy asztmás betegek számára. A por biztonságosan el van szigetelve ezekben a zsákokban, és Ön nem érintkezik vele a csere során. Másrészt a zsákokat rendszeresen cserélni kell , ezért ellenőrizze a tartalékok elérhetőségét, mielőtt ilyen porszívót vásárolna.

Műszaki adatok és funkciók A tartozékokon kívül az akkumulátoros porszívók számos hasznos funkciót is kínálnak:

  • LED-es világítás – A porszívó szívófején beépített LED-es lámpa található, amely segít a szennyeződések észlelésében.
  • Antibakteriális porszívó – Néhány újabb modell képes eltávolítani a vírusokat, atkákat és penészgombát. Ideálisak az allergiás háztartások számára.
  • Töltőállomások – Egyes modellek praktikus töltőállomásokat kínálnak.
  • Kijelzők – A jelzőfények jelezhetik az akkumulátor állapotát vagy annak töltési állapotát.
  • Lágyított kerekek – Egyes modellek speciális kerekekkel rendelkeznek, amelyek gyengédebbek a padlón.
  • Fali konzol - Ennek köszönhetően könnyedén felakaszthatja a porszívót.

aku vysavač

Kérdések és válaszok

Vannak hátrányai az akkus porszívóknak?

Bár az akkus porszívóknak számos előnye van, vannak gyenge pontjaik is. Ezek drágábbak lehetnek, és az akkumulátor élettartama korlátozott, ezért rendszeres újratöltést és cserét igényel bizonyos számú ciklus után.

Milyen tartozékokat tartalmazhat a porszívó?

Számos modell számos tartozékot kínál, a szűk helyekre szánt fúvókáktól kezdve a kisállatszőr-tartozékokon át a bútorkefékig.

Milyen zajjal járnak az akkus porszívók?

A legtöbb modell 60-85 dB közötti zajt produkál. A kézi porszívók általában csendesebbek, zajszintjük akár 70 dB is lehet.

Összefoglalva : Az akkumulátoros porszívók modern alternatívát jelentenek a klasszikus elektromos porszívókkal szemben. A fő előny az elektromos kábel hiánya, de vannak hátrányai is, mint például a magasabb ár vagy a korlátozott akkumulátor-élettartam. Ennek ellenére népszerűségük növekszik, amit gyakori piaci jelenlétük is bizonyít. A választás során fontos a legfontosabb paraméterekre összpontosítani, amelyek garantálják a termék minőségét és megbízhatóságát.

Az akkus porszívók választékát itt találja.

Időpont: 2023.09.12
Szerző: Simon Křižák

SK
Már vásároltam
Új ügyfél vagyok
Elfelejtettem a jelszómat

A Stroje a vybavení s.r.o., mint személyes adatok kezelője, ezen a weboldalon a weboldal működéséhez szükséges cookie-kat kezel, elemzési célokra és az Ön hozzájárulása esetén, a célzott reklámokhoz. TÖBB INFORMÁCIÓ

Načítam zboží...
Načítám PPL ParcelShop...